Stručnjaci upozoravaju: Ovo su nova pravila korištenja toaleta u tuđim domovima

Foto: Pexels

DR. LISA ACKERLEY je engleska stručnjakinja za sigurnost hrane i zaštitu okoliša, a u razgovoru za Daily Mail je govorila o novim pravilima korištenja toaleta koja bi nakon koronavirusa trebala vrijediti u svim domovima. Podijelila je higijenske savjete i mjere društvenog distanciranja kojih bi se svi trebali pridržavati.

Prije svega, pričekajte na sigurnoj udaljenosti sve dok put do kupaonice ne bude slobodan kako biste mogli prakticirati mjere preporučenog distanciranja. Također, preporučila je da prije nego što uđete u toalet vani ostavite sve osobne predmete poput mobitela, torbice i novčanika kako biste spriječili širenje virusa.

James Milnes, generalni direktor tvrtke Zoonos, dodao je: "Pričekajte 30 minuta prije ulaska u toalet nakon nekog drugog kako biste smanjili element rizika u zraku."

Operite ruke prije (i nakon) upotrebe toaleta

"Neposredno prije nego što uđete u kupaonicu, koristite sredstvo za dezinficiranje ruku (s više od 60 posto alkohola) kako bi vam ruke bile čiste kada dodirnete ručke na vratima i na WC-u. Također, kada uđete u kupaonicu, perite ruke 20 sekundi sapunom i vodom prije korištenja toaleta", savjetuje Ackerley.

Umjesto korištenja ručnika domaćine zamolite za kuhinjske ubruse

Milnes je objasnio: "Kad isti ručnik koristi više gostiju, klice se mogu brzo raširiti. Zatražite od domaćina da papirnim ručnicima za jednokratnu upotrebu osušite ruke."

Također savjetuje korištenje jednokratnih papirnatih ručnika prilikom dodirivanje slavine i drugih površina u kupaonici.

Poklopac WC školjke ostavite spušten

Tako ćete smanjiti broj ljudi koji ga trebaju dotaknuti kako bi ga spustili prije upotrebe. Također, prije nego što sjednete na njega obrišite ga antibakterijskom maramicom i nemojte je koristiti na dvije različite površine.

Otvorite prozor

"Trenutno nije poznato koliko dugo koronavirus može živjeti u zraku, ali za svaki se slučaj savjetuje da zatvorite vrata i otvorite prozor kad napustite prostoriju", ističe Milnes, a Ackerley dodaje da se u kupaonici zadržavate što kraće.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.