Trener otkrio kojih sedam vježbi više nikad ne namjerava raditi

TRENER snage Jeff Cavaliere ima bogato fitness iskustvo. U videima koje objavljuje na svom YouTube kanalu dijeli savjete vezane za vježbe koje smatra učinkovitima za postizanje ciljeva i rast mišića, ali sada je učinio suprotno. Cavaliere je podijelio sedam vježbi koje je isprobao i odmah isključio iz svoje rutine jer njima, kako kaže, riskira ozljede. 

Obrnuti kosi bench

"Ne sviđa mi se kako se osjećam dok radim ovu vježbu. Čim zauzmem taj položaj, krv mi pojuri u glavu i ne osjećam se dobro", rekao je. 

Riječ je o vježbi za donji dio prsa i umjesto nje preporučuje propadanje ili dipseve.

Ležeći pregib za zadnju ložu

Cavaliere je prestao raditi ovu vježbu jer mu je izazivala bol u leđima i smatra je neučinkovitom za zadnju ložu. 

Muscle-up

Ova popularna, ali teška vježba, nije loša sama po sebi, ali Cavaliere kaže da ima problem s prijelazom između različitih faza vježbe. 

"Meni osobno nikad nije bilo ugodno izvoditi je", dodaje.

Sklek za biceps

Trener smatra da ne postoji sklek koji značajno radi na jačanju bicepsa, u odnosu na običan pa se drži te osnovne vježbe.

Snatch

Ova vježba Cavaliereu ne leži zbog problema s pokretljivošću ramena, ali vjeruje da ima prednosti ako se izvodi kako treba. Zato je potrebno uložiti puno vremena i ponavljanja.

Iskoraci prema naprijed

Ponovno, ovo nije nužno loša vježba za sve, ali bi je vjerojatno htjele izbjeći osobe koje imaju problema s koljenima. Umjesto iskoraka prema naprijed, Cavaliere ih radi unatrag.

Jednoručno veslanje bučicom

Cavaliere je dva puta u životu imao kilu i preporučuje da, ako izvodite ovu vježbu, obje noge stavite čvrsto na tlo umjesto da napola klečite na klupi kako biste izbjegli nepotrebno naprezanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.