Mislite da ne volite brokulu? Onda je niste probali na ovaj način, oduševit ćete se

Foto: Shutterstock

SEZONA je brokule - ovo omiljeno povrće može se jesti sirovo, kuhano na pari, pirjano, prženo, pečeno u pećnici ili u obliku pirea, a recepti s brokulom toliko su svestrani (više recepata s brokulom pronađite ovdje). Ipak, na koji god način da se pripremi, postoje oni koji brokulu jednostavno ne vole, no sada smo pronašli super recept koji će preobratiti i najveće mrzitelje ovog povrća.

>> Tip pokazao zašto je važno oprati brokulu prije konzumiranja, razlog će vas zapanjiti

Riječ je o nekoj vrsti popečaka od brokule, no zapravo se radi o začinjenim i zapečenim cvjetovima brokule, koje se spljošti kako bi bili što tanji i hrskaviji. Začine možete prilagoditi svom ukusu, a brokulu na ovaj način voljet će svi - i oni mladi, i oni stariji.

Kako se priprema?

Za početak će vam trebati jedna brokula, začini po želji i naribani parmezan ili neki drugi tvrdi sir. Cvjetove brokule razdvojite i kuhajte ih 10 do 15 minuta, a zatim ih izvadite, ocijedite i ostavite sa strane.

@emilyscooking_ SMASHED CRISPY PARMESAN BROCCOLI 🥦 Having a roast today? Fancy trying out a new side dish? Try my smashed crispy parmesan broccoli 🤤 • Cut and boil your broccoli for roughly 10-15 minutes, until it's slightly soft, drain then leave one side. • Drizzle some oil on baking paper and sprinkle on some seasoning. I used oregano, garlic, pepper, salt, cumin, paprika and all purpose seasoning. Also add parmesan. • Place the broccoli on top and smash it! Use something flat, I used the bottom of the glass. Add extra parmesan and seasoning. • Cook in the oven or air fryer at 185°C for about 15-30 minutes depending on how much you've cooked. You want to cook them so they are just slightly crispy and to your liking. So keep an eye on it while it's cooking. • Remove from the tray and add as a side with your roast dinner, on it's own or as a side with any meal. YUMMMM! 💛 #simplerecipes #easycooking #onabudget #easyrecipeideas #fyp #sides #roastdinner #sundayroast #foodhacks #brocolli #roast ♬ Tainted Love - Soft Cell

Papir za pečenje stavite na lim i, kao što je prikazano na videu, u razmacima na njega stavite začine, na koje ćete kasnije staviti cvjetove brokule. Možete koristiti koji god začin želite, a u videu su korišteni origano, češnjak, papar, sol, paprika. Na začine dodajte i naribani parmezan.

Na začine i parmezan zatim stavite brokulu i uz pomoć čaše ili nekog drugog tvrđeg predmeta lagano ju spljoštite i po njoj posipajte naribani parmezan te ponovno začinite začinima po želji. Pecite u pećnici ili u fritezi na vrući zrak, između 15 i 30 minuta, ovisno o tome koliko hrskavo želite da bude. Poslužite uz umak po želji i dobili ste odlično predjelo ili zdravi večernji snack.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.