CIMET je dobrodošao dodatak mnogim zimskim slasticama, a prije dolaska proljeća ovaj začin treba maksimalno iskoristiti. Već smo pisali o cimet-rolicama i raznim drugim kolačima u koje ide cimet, a sada smo pronašli recept za sočan biskvitni kolač s cimetom.
Okusom podsjeća na cimet-rolice, samo što je puno jednostavniji za pripremu, pa je idealan za dane kada nemate previše vremena ili jednostavno ne želite mijesiti dizano tijesto.
Ako volite okus cimeta, a niste dovoljno iskusni da napravite rolice od dizanog tijesta, napravite ovaj jednostavan biskvitni kolač, za koji će vam trebati:
U posudi pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte omekšali maslac i ponovno izmiksajte. Ulijte mlijeko pa ponovno izmiksajte, a zatim prosijte brašno i prašak za pecivo kako vam se ne bi stvorile grudice. Dodajte i sol pa dobro izmiksajte. U posebnoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer, brašno i cimet, a po potrebi i malo mlijeka.
U duguljasti kalup za kruh stavite papir za pečenje pa prvo ulijte 2/3 smjese za biskvit. Zatim žlicom rasporedite nadjev od cimeta i dodajte ostatak smjese za biskvit. Držačem kuhače malo promiješajte kako bi se nadjev rasporedio po kolaču. Pecite 40 do 50 minuta na 180 stupnjeva.
Cijeli recept pronađite ovdje.