ČEKA nas pravi zimski tjedan, hladan i oblačan, pa smo u skladu s vremenom odlučili krenuti i s nešto zimskijim jelovnikom. Ako je i vama ostalo kruha od vikenda, onda već imate glavni sastojak za današnje jelo - knedle od kruha.
Knedle volimo jer su dobar prilog za jela koja rado jedemo zimi. Razne mesne umake, pa i lungić u umaku, kao i jela poput pilećeg paprikaša rado jedemo uz knedle. One zaokružuju ovakva jela i daju im pravi domaći okus, što u zimsko vrijeme baš volimo.
Naša čitateljica Kristina Protulipac je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila svoj recept za knedle od kruha, koje je poslužila uz meso u umaku.
Potrebni sastojci
Evo što je koristila za knedle:
- štruca kruha
- mlijeko
- jaja
- peršin
- sol, papar
- luk
Kako se pripremaju
Koristite kruh star barem dva dana - narežite ga na kockice pa prelijte vrućim mlijekom. Zatim dodajte jaja, peršin, sol i papar, a na kraju i izdinstani luk. Ako je smjesa premekana, dodajte joj malo krušnih mrvica. Namastite ruke i oblikujte knedle pa ih skuhajte u posoljenoj, kipućoj vodi.
Ako nećete odmah iskoristiti sve knedle, spremite ih u hermetički zatvorenu posudu ili zamotajte u plastičnu foliju. U hladnjaku ih možete čuvati 2-3 dana, a u zamrzivaču mogu biti i više mjeseci.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje, a uz pripremljene knedle već imate pola jela - bilo to meso u umaku, paprikaš ili nešto drugo što volite.