"Savršene, mekane kao duša", kaže čitateljica za ove pamuk-kifle. Tu je recept

Foto: Martina Dod

RECEPATA za pamuk-kifle nikada dovoljno - o ovim smo vam kiflama već naveliko pisali, i to u nekoliko navrata, a sada nas je naša čitateljica podsjetila na ove kifle koje su, kako kaže, "savršene i mekane kao duša".

I samo njihovo ime govori da su mekane kao pamuk, a super je stvar što ih možete napuniti nadjevom po želji - šunkom i sirom ako želite slanu verziju, ili pak Nutellom, čokoladom ili pekmezom, ako ste raspoloženi za slatku verziju.

Recepata za pamuk-kifle već imamo nekoliko, a sada donosimo i ovaj naše čitateljice Martine Dod, koja ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Potrebni sastojci

Mekane kiflice možete napraviti u slatkoj ili slanoj verziji - čitateljica je radila slatke kifle punjene pekmezom, a ako želite napraviti slane kifle napravite sve isto, samo izbacite šećer. Za slatke kifle će vam trebati:

  • glatko brašno
  • mlijeko
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • sol
  • kvasac
  • vanilin šećer
  • šećer
  • žumanjak.

Kako ih napraviti

Pomiješajte mlijeko, kvasac i žlicu šećera i ostavite da se kvasac aktivira. U drugu posudu stavite sve preostale sastojke, ugrijte preostalo mlijeko pa dodajte i to, a na kraju i aktivirani kvasac. Zamijesite glatko tijesto i eventualno dodajte još malo brašna. Ostavite da se tijesto udvostruči.

Tijesto podijelite na dvije lopte, svaku od njih razvaljajte i narežite na trokute. Svaki trokut punite nadjevom po želji i zarolajte. Stavite u pleh za pečenje i ostavite da se kiflice dižu još 45 minuta. Kiflice premažite premazom od žumanjka i mlijeka i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.