RECEPATA za pamuk-kifle nikada dovoljno - o ovim smo vam kiflama već naveliko pisali, i to u nekoliko navrata, a sada nas je naša čitateljica podsjetila na ove kifle koje su, kako kaže, "savršene i mekane kao duša".
I samo njihovo ime govori da su mekane kao pamuk, a super je stvar što ih možete napuniti nadjevom po želji - šunkom i sirom ako želite slanu verziju, ili pak Nutellom, čokoladom ili pekmezom, ako ste raspoloženi za slatku verziju.
Recepata za pamuk-kifle već imamo nekoliko, a sada donosimo i ovaj naše čitateljice Martine Dod, koja ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Potrebni sastojci
Mekane kiflice možete napraviti u slatkoj ili slanoj verziji - čitateljica je radila slatke kifle punjene pekmezom, a ako želite napraviti slane kifle napravite sve isto, samo izbacite šećer. Za slatke kifle će vam trebati:
- glatko brašno
- mlijeko
- ulje
- prašak za pecivo
- sol
- kvasac
- vanilin šećer
- šećer
- žumanjak.
Kako ih napraviti
Pomiješajte mlijeko, kvasac i žlicu šećera i ostavite da se kvasac aktivira. U drugu posudu stavite sve preostale sastojke, ugrijte preostalo mlijeko pa dodajte i to, a na kraju i aktivirani kvasac. Zamijesite glatko tijesto i eventualno dodajte još malo brašna. Ostavite da se tijesto udvostruči.
Tijesto podijelite na dvije lopte, svaku od njih razvaljajte i narežite na trokute. Svaki trokut punite nadjevom po želji i zarolajte. Stavite u pleh za pečenje i ostavite da se kiflice dižu još 45 minuta. Kiflice premažite premazom od žumanjka i mlijeka i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.