Želite uhvatiti zadnje dane Adventa? Ove zagrebačke adrese su još u pogonu

Foto: FB

FOOLING AROUND na Esplanadinoj terasi je zatvoren jučer, ali ostale lokacije po gradu otvorene su do nedjelje, pa ako vam nije dosta adventiranja, možete skoknuti na neku od njih, a detalje pronađite u nastavku.

1. Fuliranje

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Strossmayerov trg

Radno vrijeme: pon-pet 12-01, sub-ned 11-01

Probali smo baš sve s Fuliranja još prvi dan, pa ako ste u bilo kakvoj nedoumici, ovdje su naši favoriti sa svake kućice, kao i cijene.

@index.hr Još stignete probati hit Adventa u Zagrebu - brioche punjen ćevapima i kajmakom 🤤#fuliranje #adventuzagrebu #briocherie #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #indexhr ♬ original sound - Index.hr

2. Slatki Zrinjevac

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: park Zrinjevac
Radno vrijeme: pon-čet 12-23, pet 12-00, sub 10-00, ned 10-23

Već smo pisali o njihovim radionicama s poznatim chefovima svaki tjedan, a sutra se održava posljednja. Od 5 do 7 navečer chef Mario Mihelj pokazat će okupljenima kako maksimalno iskoristiti piletinu i jaja, a porazgovarali smo s njim baš danas, pa nam je otkrio malo više.

"Pokazat ću kako se od jedne kokoši, namirnice koja je vrlo pristupačna i dostupna u cijeloj Hrvatskoj, mogu iskoristiti svi njezini dijelovi. Od kože se može raditi fina hrskava korica, od samog mesa koje se može peći može se napraviti i fina rolada. Tu su kosti od kojih se uz dodatak povrća može napraviti odličan temeljac ili umak, kojim se može upotpuniti svako jelo", kaže nam pa nastavlja:

"Zatim su tu iznutrice - od jetrica se može napraviti pašteta ili neka krema s dodatkom gljiva i finim začinima. Dakle, od svakog dijela kokoši - mesa, kože, iznutrica i kostiju se može pripremiti ukusno jelo. Isto tako, sa svim dijelovima jaja se može mnogo toga raditi - prezervirati žumanjak, napraviti tartar od bjelanjka s dodatkom cvjetače, uljem tartufa i slično. A kad od svega spomenutoga opet ostanu namirnice, treba ih sitno nasjeckati i od toga se ponovno mogu napraviti kuglice, polpete, popečci, rolada, a sastojci se mogu zamotati i u listove blitve, pa u lisnato tijesto i ispržiti ili ispohati. Znači ovdje govorimo o održivosti, a kasnije o zero wasteu - maksimalnom smanjenju otpada", zaključuje chef Mihelj.

3. Matoševe mačke

Traje do: 7. siječnja 2024.

Lokacija: Pješačka zona Masarykova/Preradovićeva
Radno vrijeme: pon-sri 12-23, čet-pet 12-24, sub-ned 10-24

4. Ledeni park

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Trg kralja Tomislava
Radno vrijeme: pon-čet 10-23, pet-sub 10-00, ned 10-23

5. Advent u prolazu

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Hotel Jägerhorn, Ilica 14
Radno vrijeme: pon-čet 16-22, pet 16-23, sub 10-23, ned 10-22

6. EU Advent

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Europski trg
Radno vrijeme: pon-čet 12-23, pet 12-00, sub 10-00, ned 10-23

7. Baš Naš na Trgu

Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Trg bana Jelačića
Radno vrijeme: pon-pet 11:30-00, sub-ned 10-00

8. Advent Pri Nami

Počinje: 30. studenog 2023.
Traje do: 7. siječnja 2024.
Lokacija: Zakmardijeve stube
Radno vrijeme: pon-pet 07-01, sub 08-01, ned 10-01 

>> Ovo skriveno dvorište nam je jedna od destinacija za zabavu ovog vikenda

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.