Kornjača nastradala dok je prelazila cestu, dobri ljudi su stali i pomogli joj

Screenshot: Facebook

Dok voze, mnogi ne razmišljaju o divljim životinjama, a upravo one često nastradaju na cestama zbog neopreznosti vozača. Posljednji primjer je kornjača čančara na koju je naletio auto. Ipak, ona je imala sreće jer je brzo naišao drugi vozač koji je stao i pomogao unesrećenoj životinji.

"Ljeto je, a velike vrućine su neugodne i za male životinje, poput kopnenih i barskih kornjača, raznih zmija i žaba. Riječ je o živom svijetu koji često nije na listi omiljenih životinjskih vrsta, pa samim tim njihovo stradavanje ne izaziva empatiju i zabrinutost kod ljudi. U potrazi za vodom, hranom ili novim skrovištem, ove životinje često prelaze preko cesta, gdje završavaju pod kotačima automobila", kažu iz Utočišta za konje AA Zero.

Koliko ste pažljivi prilikom vožnje u automobilu ili na motociklu? Ljeto je a velike vrućine neugodne su i za male...

Posted by AA ZERO - Utočišće za konje on Wednesday, July 24, 2024

Upravo su djelatnici utočišta za konje izvijestili o ovom nesretnom slučaju. Kornjača je dobila ime Korny, a zbrinuli su je uz savjete i pomoć Udruge za zaštitu divljih životinja te Veterinarskog fakulteta kojima je i predana kako bi joj pokušali pomoći.

Kornjači je spojen oklop. To je tehnika nalik aparatiću za zube, koja lagano ispravlja i spaja oštećenje. Oporavak kod gmazova je spor i dugotrajan, ali za sada je stanje stabilno, dodali su ovih dana.

Vijesti iz Oporavilišta za divlje životinje Zagrebačkog Veterinarskog fakulteta ! Sjećate se male pregažene čančare,...

Posted by AA ZERO - Utočišće za konje on Tuesday, July 30, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.