Muškarac u SAD-u sjeo u helikopter i spasio pse ostavljene usred požara

PROŠLOGA tjedna stanovnici Campbellvillea u Sjevernoj Kaliforniji bili su prisiljeni napustiti svoje domove zbog najvećeg požara u državi, koji je do sada spalio više od 370 tisuća hektara površine. Među evakuiranima, bio je i muškarac koji je bježao iz požara s ljubimcima u vozilu. Na putu je vozilo stalo zbog kvara.

"Nažalost, muškarac je morao ostaviti vozilo, uključujući dva odrasla rotvajlera i njihove štence. Vlasnik je spasiocima dao lokaciju vozila, ali to područje nije bilo dostupno zbog požara", otkrili su iz ureda šerifa okruga Butte.

Kada je saznao za ovu situaciju, Trevor Skraggs iz odjela za potragu i spašavanja okruga Butte odlučio je krenuti u pomoć psima. Helikopterom se spustio na sigurno mjesto u zoni požara. Izašao je iz helikoptera pa trčao dva i pol kilometra, sve dok nije pronašao majku i štence. Psi su bili iscrpljeni i žedni.

On Wednesday evening, as people were frantically evacuating in a remote area above Cohasset, near Campbellville, a...

Posted by Butte County Sheriff on Sunday, July 28, 2024

Nažalost, mužjak rotvajlera nije preživio, ali Skraggs je osigurao da ostatak pseće obitelji ne doživi istu sudbinu. Nahranio ih je i dao im vode, a zatim je s njima krenuo prema helikopteru, kojim ih je prevezao na sigurno i spojio s vlasnikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.