Rovinj više nema sklonište za napuštene životinje. Volonteri traže pomoć

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/SOS Šape Rovinj

UDRUGA SOS Šape Rovinj objavila je da grad Rovinj više nema sklonište za napuštene životinje.

Prema Zakonu o zaštiti životinja, pri pronalasku napuštene životinje zove se komunalni redar ili služba 112. Komunalni redar bi trebao izaći na teren, a lokalno sklonište preuzeti životinju te joj pri dolasku osigurati veterinarski pregled, cijepljenje i mikročipiranje, naravno, ako nema mikročip. Tamo moraju biti petnaest dana u slučaju da se javi vlasnik, a ako se nitko ne javi, životinja se može ponuditi za udomljavanje.

Sve troškove skrbi za napuštene životinje snosi sklonište, no kako ga Rovinj više nema, Udruga SOS Šape Rovinj mora se snalaziti na sve načine da pokrije sve troškove i zbrine životinje.

Kao i većina udruga, oni se financiraju iz donacija i svoje slobodno vrijeme provode spašavajući pse. Za razliku od lokalnih skloništa, koja bi svaki grad trebao imati, volonteri ove udruge o svom trošku izlaze na dojave i ne mogu okrenuti glavu te nastaviti dalje kada naiđu na napuštenog psa.

E sad samo da Vam kažemo da se to tako inače ne radi..... Tamo gdje sve funkcionira kako treba kod pronalaska izgubljene...

Posted by SOS Šape Rovinj-Rovigno on Friday, August 2, 2024

Jučer su dobili dojavu o dva štenca te su zajedničkim snagama organizirali spašavanje. Da bi uspjeli pomoći svim životinjama kojima je to potrebno, trebaju pomoć građana. Podaci o njihovom računu su u nastavku, a dodatne informacije možete dobiti na njihovoj Facebook stranici.

PBZ IBAN: HR79 2340 0091 1109 1187 1
SWIFT/BIC: PBZGHR2X
PayPal: sospawsporec@gmail.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.