Trenerica pasa otkriva kako rashladiti ljubimce za malo novca

Screenshot: TikTok

KUPOVNI sladoledi za pse i hladne poslastice prilično su skupi, no trenerica Jemma Milne pronašla je jeftiniji i jednostavniji način kako zabaviti i rashladiti svoju biglicu Lunu kada je vani jako vruće. Ovaj trik neće pomoći svim psima, no nekima će dobro doći.

Što vam je potrebno? Smrznuti grašak i duboki hlad. U videu kojeg je Jemma objavila na TikToku vidimo kako uzima šaku punu smrznutog graška i razbacuje ga po hladu u dvorištu. Njena biglica Luna veselo trčkara i traži slasne poslastice kojima se ujedno i rashlađuje. Ovim jednostavnim i jeftinim trikom, pas dobiva mentalnu i fizičku stimulaciju, a za nagradu poslasticu koja ga rashlađuje i nije skupa.

@milneandmutt #summer #dogactivities #peas #beagle #sniffariwalk #hotdogs #keepdogscool #heatwave #heatwaveuk #dogtrainer #dogtips #dogtraining #dogadvice #puppytips ♬ sail away (instrumental) - lovelytheband

U drugom videu Jemma pokazuje još jedan trik za pse koji možda ne vole grašak. Naime Jemma je narezala kriške lubenice i sira i sakrila ih po dvorištu. Luna je opet veselo trčala okolo, njuškala i tražila svoje omiljene poslastice.

Zadnji trik koji je trenerica podijelila bitan je za pse koji ne piju dovoljno tekućine. Kako bi natjerala svoju Lunu da unosi više tekućine, u hladnu vodu dodala je žlicu jogurta te je napravila slasnu poslasticu u kojoj Luna uživa, a ujedno se i rehidrira.

Osim što psi vole ovakve napitke, možete im napraviti i smrznute poslastice s voćem. Mješavinu vode i jogurta stavite u kalup za led, dodajte voće koje vaš ljubimac voli i zamrznite. Brzo ste dobili pseći sladoled, odnosno smrznutu poslasticu u kojoj će ljubimci uživati.

Jemma je napomenula da vlasnici pasa, koji nemaju dvorište, mogu ove poslastice staviti oko zgrade ili u stan. Time će se pas zabaviti i neće mu nedostajati šetnja. Trenerica je dodala kako psi trebaju ići u šetnje, no to treba biti rano ujutro ili kasno navečer. Što se tiče tekućine, bolje je da piju malo i često, nego naglo i odjednom puno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.