U pećini dubokoj 5.5 metara sakrilo se devet štenaca. Pogledajte snimku spašavanja

Screenshot: YouTube

DOK su se vraćali sa sahrane svoje prijateljice i kolegice, volonteri udruženja za zaštitu životinja Hope for Paws primili su uznemirujući poziv o osam štenaca koje je hitno trebalo spasiti. Štenci su se nalazili u pećini, pet i pol metara ispod zemlje, a njihove mame nije bilo nigdje u blizini.

Kroz ulaz su bacali hranu kako bi namamili štence da izađu. Gladni psići su jedan po jedan gurali glave van, a kasnije su se čak i ohrabrili te uzimali hranu iz ruke. 

Prvo štene volonterka Lisa preuzela je u svoje naručje kako bi pokazala drugima da nema razloga za strah. Vrlo brzo volonteri cu po cviljenju pasa shvatili da je jedan od psića očito zapeo i da neće moći svi izaći iz pećine.

Jedan od volontera legao je na zemlju i počeo kopati prolaz kako bi mogao doći do njih. Kako je ulazio unutra, vidio je koliko je prostor dubok, nespretan, ali i opasan. Štenci su se zavukli jako duboko, a volonter je pokušavao na sve načine doći do njih. Na koncu je i uspio. Spašeno je šest štenaca, no u dojavi je bilo rečeno da ih je osam pa se akcija spašavanja nastavila.

Na kraju je otkrivano da je duboko u zemlji bilo devet štenaca, koji su prevezeni u oporavilište, gdje su okupani i zbrinuti. Drugi dan su dobili i zamjensku mamu Olive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.