Upoznajte divne ragdoll mačke: Mirne su i mazne, idealne za svaku obitelj

Foto: Pixabay

Ragdoll mačke su prekrasne i divne ljubimice. U doslovnom prijevodu, ragdoll znači krpena lutka, a ove mačke duguju načinu na koji se bezbrižno opuštaju na rukama. Ove mačke porijeklom su iz Amerike, gdje su se počele uzgajati prije više od 50 godina. Pasmina je nastala križanjem bijele perzijske mačke bez rodovnice, svete birme i burmanske mačke.

Dolaze u četiri osnovne boje: čokoladna, plava, lila i crna, no mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne. Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svijetloj dlaci, mekanoj kao svila. Spadaju u skupinu većih mačaka i mogu težiti do devet kilograma. Svoju snažnu građu i miran karakter naslijedile su od perzijske mačke, a oznake na glavi, nogama i repu od svete birme.

@pearlsragdolls

Testing to see which kittens pass the Ragdoll test

♬ original sound - Pearl’s Ragdolls

Ragdoll mačke su mirne i nježne naravi, što ih ujedno čini idealnim kućnim ljubimcem i za obitelji s malom djecom. Vrlo su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu s drugim ljubimcima. Za ove mačke smatra se da imaju veliku toleranciju na bol, no to baš i nije točno. One su itekako osjetljive, no zbog mirne naravi i poslušnosti otpornije su na stres.

Ove nježne i elegantne mačke uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog kojeg se mogu toliko jako opustiti na rukama je ogromno povjerenje koje imaju u svoje vlasnike. Ako ste ljubitelj velikih maznih mačaka, ragdoll mačke su idealne za vas.

@oliveandivy_ragdolls Big dopey adorable floof #ragdoll #floof #floofy #cute #ragdollcat #cattok #dopeycat #indoorcat #cat #kitten #adorable ♬ ocean eyes vocals only - ي
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.