Požalio se na susjeda koji puši na balkonu, pišu mu: "Prodaj stan i odseli se"

Foto: Profimedia

Jedan se korisnik Reddita požalio da mu smeta što susjed puši na balkonu jer je zbog toga njegov balkon ispunjen dimom, što ometa, kako tvrdi, korištenje balkona i kvalitetu života u stanu. Ovom objavom pokrenuo je raspravu.

Komšija puši na balkonu, sav dim ide u moj stan – šta da radim?
byu/komsijski inbih

"Prije nekoliko mjeseci uselio sam se u stan i ubrzo primijetio da u moj stan ulaze velike količine dima cigareta s balkona susjeda ispod mene. Pretpostavljam da susjed i nije svjestan da većina dima završi na mom balkonu, koji je direktno povezan sa spavaćom i dnevnom sobom, i da zbog toga većinu dana ne mogu koristiti balkon ni adekvatno izračiti/rashladiti glavne sobe svog stana", poručio je u objavi.

"Razmišlja o razgovoru sa susjedom"

"Apsolutno razumijem to što čovjek puši na svom balkonu – gdje bi inače pušio? Da sam pušač, i ja bih pušio na balkonu. S druge strane, nije mi u redu konstantno raditi nešto što realno zagađuje tuđi životni prostor. Povremeno zapaliti cigaretu ili pustiti glasnu muziku je svima prihvatljivo, ali ako se nešto satima svakodnevno događa, mislim da to prelazi granicu tolerancije. Situacija mi izgleda bezizlazno jer mislim da je kod nas svijest o negativnom efektu dima dosta niska, a pušači često nemaju toleranciju prema zahtjevima nepušača", dodao je u objavi.

"Razmišljam o razgovoru sa susjedom, ali imam jak osjećaj, čak i ako bih pristupio s apsolutnim razumijevanjem i pozitivnim pogledom na situaciju, da on ne bi imao razumijevanja za mene zbog već navedenih razloga", zaključio je.

Brojni komentari

Dok su mu neki predložili miran razgovor sa susjedom, mnogi komentari bili su negativni, poput prijedloga da se preseli ili da se pomiri sa situacijom. "Prodaj stan i odseli se na periferiju", "Život u zgradi nije za svakoga", "Zamisli, odrastao si čovjek i smeta ti dim", "Zatvori prozor", "Propuši i ti", samo su neki od komentara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.