Preminuo je Wilbur H. Jennings (80), autor hita My Heart Will Go On iz Titanica

Foto: Profimedia

Američki tekstopisac Wilbur H. Jennings, najpoznatiji po tekstu za pjesmu My Heart Will Go On iz filma Titanic, preminuo je u 81. godini, piše Hollywood Reporter.

Imao zdravstvenih problema

Jennings je preminuo u svom domu u Teksasu. Njegova njegovateljica Martha Sherrod izjavila je da je posljednjih pet do šest godina imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Svoju holivudsku karijeru započeo je 1976. godine, a već 1977. surađivao je sa skladateljem Richardom Kerrom na pjesmi Looks Like We Made It, koju je izveo Barry Manilow.

Jennings je 2006. godine uvršten u Kuću slavnih tekstopisaca, gotovo desetljeće nakon što je osvojio drugi Oscar za pjesmu My Heart Will Go On, koju je otpjevala Celine Dion za film Titanic.

Osvojio tri Grammyja i dva Zlatna globusa

Prvi Oscar osvojio je 1983. za pjesmu Up Where We Belong iz filma Oficir i gentleman. 1991. Jennings je surađivao s Ericom Claptonom na pjesmi Tears in Heaven iz filma Rush. Pjesma je bila nominirana za Zlatni globus i osvojila Grammy za pjesmu godine.

Tijekom svoje karijere osvojio je tri Grammyja, dva Zlatna globusa i ukupno 25 različitih nagrada.

Jennings je rođen 27. lipnja 1944. u Teksasu. Karijeru je započeo kao profesor na lokalnom koledžu, a zatim je predavao na Državnom sveučilištu u Austinu. Surađivao je s umjetnicima kao što su Whitney Houston i BB King, a njegove pjesme pojavile su se u 325 filmova i TV emisija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.