500 malih Zagrepčana moći će gledati zvijezde ili naučiti plivati

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

U okviru pilot-projekta SPARK - sviraj, plivaj, gledaj zvijezde!, Grad Zagreb osigurat će besplatne sportske, edukativne i kulturne aktivnosti za ukupno 500 djece u nadolazećoj pedagoškoj/školskoj godini. Projekt je namijenjen djeci predškolske dobi i djeci nižih razreda osnovne škole.

"Želimo financijski rasteretiti obitelji kako bi se što više djece uključilo u izvannastavne aktivnosti. Poseban fokus projekta je na uključivanju djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Sport, kultura i obrazovanje trebaju biti dostupni svima", navela je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Aktivnosti će se provoditi kroz tri programa:

  • umjetničko-radionički ciklus Radost iz Ribnjaka - program glazbeno-lutkarskog stvaralaštva u organizaciji Centra mladih Ribnjak za ukupno 300 djece (200 predškolaca i 100 osnovnoškolaca);
  • Mala škola plivanja za plivače početnike u organizaciji Ustanove za upravljanje sportskim objektima na tri gradska bazena (10 grupa sa 135 djece);
  • edukativni program Astronomija za najmlađe u organizaciji Zvjezdarnice Zagreb za ukupno 60 djece.

Grad Zagreb je osigurao 100.000 eura za provedbu projekta, a kako bi se osiguralo sudjelovanje što većeg broja djece, namjerava se izdvojiti dodatnih 100.000 eura iz gradskog proračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.