Bračna savjetnica otkriva suptilne pokazatelje da veza neće potrajati 

Foto: Shutterstock

Za sretne i zdrave veze potrebni su rad, trud i predanost. Ipak, ponekad, bez obzira na sav uložen trud, veza ne uspije. Osim toga, postoje rani znakovi koji mogu ukazivati na to da veza neće potrajati, tvrdi obiteljska i bračna savjetnica Tina Fey.

"Upravljanje vezom koja se polako raspada može biti iscrpljujuće, ali postoje suptilni znakovi koji vam pomažu da se pripremite za tu oluju", rekla je za Hack Spirit. Izdvojila je tri znaka koja ukazuju na to da veza neće uspjeti.

1. Komunikacija je postala obveza

Ovaj znak je lako previdjeti jer se kamuflira kao "ugodna tišina", tvrdi savjetnica. No, to može biti znak emocionalne distance.

"Poanta veze leži u zajedničkim mislima, snovima i strahovima – u istinskom poznavanju jedno drugoga. Međutim, to je moguće samo ako je komunikacija otvorena i bez napora. Dakle, iako se ovaj znak može činiti kao očit pokazatelj, često se racionalizira kao faza ili rezultat pretrpanog rasporeda. Međutim, prepoznavanje ove suptilne promjene može biti presudno u razumijevanju stanja vaše veze", pojasnila je.

2. Vaši sukobi ostaju neriješeni

"Ovo se može činiti kao neizbježan dio veze - ipak, tko se ne svađa? No, bitno je rješavanje sukoba. Stalni neriješeni sukobi jasan su znak duboko ukorijenjenih problema koje oboje možda izbjegavate", ističe Fey. 

"Teško je izravno suočiti se s tim sukobima koji se ponavljaju. Lakše ih je ignorirati, nadajući se da će sljedeći put biti bolje. Međutim, ako se 'sljedeći put' nastavi pojavljivati isti problem, vrijeme je da zastanemo i razmislimo", navodi savjetnica.

"Započnite priznavanjem sukoba koji se ponavlja. Počnite dijalog o tome zašto se problem stalno pojavljuje. Je li to razlika u vrijednostima ili prioritetima? Je li to nedostatak truda s jedne strane? To vam može pomoći da shvatite jesu li ovi sukobi samo privremeni problemi ili znakovi temeljne neusklađenosti. Rješavanjem takvih neriješenih problema ne samo da spašavate svoju vezu od budućih svađa, već i procjenjujete njezinu dugoročnu održivost", dodala je.

3. Vaš osobni rast je zaustavljen

Kompromisi su dio svake veze, ali kada naš rast završi u drugom planu i osjećamo da se ne razvijamo kao pojedinci, vrijeme je za preispitivanje našeg partnerstva.

"Vrijeme je da priznate vlastite potrebe i želje. U redu je raditi kompromise, ali ne po cijenu vlastitog rasta i sreće. Razmislite o tome tko ste u vezi i tko postajete. Ako postoji prekid veze, izgovorite to. Potaknite svog partnera da učini isto. Čineći to, osiguravate da rastete u vezi. To će vam pomoći da shvatite je li vaš odnos njegujuća okolina ili kavez", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.