Bračni terapeuti: Najsretniji parovi prakticiraju pet navika

Foto: Pexels

Možda smo čuli da brakovi na kraju - i neizbježno - postaju dosadni te da je s vremenom normalno da strast i intimnost u braku izblijede. Nažalost, previše bračnih parova vjeruje u ovaj mit i ponaša se u skladu s njim, tvrde obiteljski i bračni terapeuti Linda i Charlie Bloom.

"Jednostavno očekuju da će se to dogoditi. Tajna je u tome da u svoj život udahnete više zabave i užitka, tako što ćete redovito planirati romantične stvari koje ćete raditi udvoje. Ako primijetite da u vašem braku nedostaje intimnosti ili je jednostavno želite potaknuti, postoji bezbroj načina da u svoju vezu unesete romantičniji duh", istaknuli su za YourTango.

Dakle, tvrde da redovito planiranje romantičnih stvari može pomoći parovima da održe romansu živom, bez obzira na to koliko dugo su zajedno. Stoga su izdvojili nekoliko savjeta i navika koje emotivno najintimniji parovi redovito prakticiraju.

  1. Izađite na spoj: "Izlasci nisu samo za mlade ljubavnike; djeluju magično i za vas koji ste već neko vrijeme zajedno, jer odlazak od kuće omogućuje promjenu okruženja i oživljava stvari za oba partnera", ističu terapeuti.
  2. Ostanite zajedno doma: "Planiranje večernjeg spoja kod kuće također može biti zabavno. Možete imati romantičnu večeru uz svijeće. Razmislite o tome da noćni spoj postane redovita značajka vaše veze", savjetuju Linda i Charlie.
  3. Provedite vikend zajedno: izlasci ne moraju biti ograničeni na nekoliko sati zajedno tijekom povremene večeri, kažu terapeuti. "Mogu trajati cijeli dan, vikend ili čak i duže, ovisno o dogovoru između vas i vašeg partnera", dodali su.
  4. Planirajte spojeve "bez novca": Linda i Charlie objašnjavaju: "Neki divni načini da provedete večer zajedno ne koštaju ništa. Primjerice, kupka uz svijeće, naravno, nakon koje slijedi još zajedničkog vremena uz svijeće u spavaćoj sobi, uvijek je siguran način da pojačate duh romantike."
  5. Otiđite na medeni mjesec: "Medeni mjesec (naravno, bez djece) nije samo za mlade. Odlazak na jedan medeni mjesec svake godine nije previše. Mnogo je ljudi, uključujući i nas, koji su ovu praksu učinili tradicijom", zaključili su Linda i Charlie Bloom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.