Mama otkrila zašto je sinu odgodila upis u prvi razred: "Odluka nije bila laka"

Foto: Pexels/TikTok screenshot

TIKTOKERICA AnnElise odlučila je da svog sina još neće upisati u prvi razred. Prema američkom obrazovnom sustavu, djeca s navršenih pet godina kreću u školu, a AnnElise je odlučila svog četverogodišnjeg sina još godinu dana ostaviti u privatnom vrtiću.

"Neki ljudi kažu da ja nisam spremna. Slažem se s tim sto posto. Ali, u konačnici, želimo mu osigurati najveću priliku za uspjeh", pojasnila je.

Ova 29-godišnjakinja smatra da njezin sin nije spreman za školu.

"On početkom kolovoza puni pet godina, a ima dvije dijagnoze - zaostaje u razvoju i ima autizam. Odluka nije nužno bila laka, ali bila je jednostavna", dodala je.

@theanneliselife What would you do? #fyp #momsoftiktok #parentsoftiktok #parentinghacks #parentingadvice #kindergartenteacher #teachersoftiktok #momtok #parenting101 #parentingdoneright #parenting ♬ original sound - AnnElise | Life & Parenting

Dječak od navršenih 15 mjeseci posjećuje specijaliste, radne terapeute i logopede. Njegova mama kaže da je zbog toga "savršeno usklađen sa svojim vršnjacima u razvoju u svim aspektima: društveno, emocionalno, akademski, ali i po pitanju fine i grube motorike".

AnnElise ističe da mnogi učitelji "ne žele podučavati osjetljivog petogodišnjaka", te smatra da bi mu bilo teško u školi.

"Svako je dijete drugačije i ima različite akademske potrebe. U konačnici, učenje je cjeloživotno putovanje, a ne utrka", poručila je.

Judy Krause, voditeljica programa ranog obrazovanja na Pacific Oaks Collegeu u Kaliforniji, kaže za Newsweek: “Dok je većina djece spremna krenuti u vrtić s 5 godina, neka djeca trebaju malo više vremena da razviju svoje socijalne, emocionalne i kognitivne vještine. U konačnici, odluku o tome da dijete ne krene u vrtić donosi obitelj.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.