Mama tvrdi da je ovo najlakši način da djetetu da lijek: "Ništa drugo nije djelovalo"

Screenshot: TikTok

Svaki roditelj će se složiti da je davanje lijeka malom djetetu prilično nezgodan zadatak. Kad su bolesna, djeca su cendrava, a vijest o tome da je vrijeme za sirup, u većini slučajeva, neće dobro prihvatiti.

Prema studiji iz 2017., objavljenoj u Scandinavian Journal of Primary Health Care, pokazalo se da roditelji daju lijekove djeci na tri načina: jedni to čine kroz igru ili uvjeravanje, drugi na silu, a treći kamufliraju lijek u hranu ili ga daju djetetu dok on spava ili mu je na neki drugi način odvučena pažnja.

U ovu potonju skupinu spada Maggie Lim, majka koja je isprobala sve metode davanja lijeka, a onda je pronašla jedinu učinkovitu.

"Dok je moja kći bila mala, nije toliko teško prihvaćala, ali s godinama je postala izbirljiva", izjavila je Lim.

Kada je uočila da njezinu kćerkicu zanimaju limenke sokova, sinula joj je ideja. Lijek je našpricala na limenku, a djevojčica ga je sa zadovoljstvom popila.

"Važno je dobro oprati limenku prije nego što je date djetetu. Također, uvijek prvo isprobam tradicionalnu metodu davanja lijeka sa žlicom ili štrcaljkom, a ako ne ide, posežem za ovom metodom", zaključila je.

@mxggsiie I mean .. we tried all ways but it just didnt work so BIG Thankyou @POKKASG 😂 one can but dual use HAHA #babiesoftiktok ♬ Funny - Gold-Tiger

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.