Savjetnica: Ako prepoznajete ove znakove, svojem partneru niste prioritet u životu

Foto: Pexels

U vezi, čak i kad dajemo sve od sebe, ponekad se ipak susrećemo s osjećajem praznine i zapostavljenosti. To je bolna spoznaja, ali ponekad su znakovi točno ispred nas, signalizirajući da možda nismo prioritet u životu našeg partnera kao što smo mislili.

Iako bi ljubav trebala biti izvor uzajamnog poštovanja i predanosti, lako je previdjeti znakove koji sugeriraju da im nismo na prvom mjestu, tvrdi obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey. Stoga je izdvojila četiri znaka koja jasno ukazuju da nismo prioritet svom partneru ili partnerici.

1. Uvijek su prezauzeti

Svatko ima život izvan svoje veze: posao, prijatelji, hobiji; sve su to važni aspekti koji čine nečiji život. No, kada naš partner stalno daje prednost ovim stvarima u odnosu na provođenje vremena s nama, možemo se početi osjećati kao da smo posljednja stvar na njihovom popisu.

"Ako često slušate isprike zašto ne mogu pronaći vremena za vas, ili ako stalno otkazuju planove u zadnji čas, to bi mogao biti znak da im niste prioritet", rekla je Fey za Hack Spirit.

2. Vi ste uvijek ti koji iniciraju

"U vezi bi trud trebao biti recipročan. Radi se o davanju i uzimanju. Ako ste uvijek vi inicijatori - bilo da se radi o planiranju spojeva, započinjanju razgovora ili čak rješavanju problema - to je jasan znak da niste prioritet", kaže savjetnica.

Ako se naš partner ne trudi redovito povezati, angažirati ili komunicirati s nama, možda se suočavamo s neravnotežom u svom odnosu, dodaje ona. "Ta neravnoteža mogla bi signalizirati da niste visoko na njihovoj listi prioriteta koliko biste trebali biti", napominje Fey.

3. Ne uključuju vas u planove za budućnost

"Ako vaši partneri često govore o svojim planovima za budućnost – putovanjima na koja žele ići, potezima u karijeri o kojima razmišljaju ili osobnim ciljevima koje postavljaju, a da vas ne uzimaju u obzir u tim planovima, to bi mogao biti znak da vas ne vide kao dio svoje budućnosti. Mnogi psiholozi, uključujući Bartona Goldsmitha, slažu se da, kada vas osoba vidi kao svoj prioritet, vidi vas kao dio svojih dugoročnih planova", objašnjava savjetnica.

No, ako naš partner stalno pravi planove koji nas ne uključuju, ili ako se čini da oklijevaju uopće razgovarati o budućnosti, možda je vrijeme za otvoren i iskren razgovor o tome kamo veza ide, tvrdi ona.

4. Zaboravljaju važne stvari

Svi smo mi ljudi i svi s vremena na vrijeme zaboravljamo stvari. Međutim, kada naši partneri stalno zaboravljaju važne datume ili detalje o nama, to može biti znak da im nismo prioritet. Fey ističe: "Ne govorim o tome da zaboravite pokupiti mlijeko na putu kući s posla, ili čak povremeno zaboravite manji datum poput vaše polugodišnjice. Ono na što mislim su važne stvari - rođendani, godišnjice ili ta velika prezentacija na poslu oko koje ste tjednima bili zabrinuti."

Kada nam je netko prioritet u životu, sjetimo se njihovih važnih događaja. Trudimo se pokazati im da nam je stalo i da nam je njihova sreća važna.

"Dakle, ako vaš partner često zaboravlja te značajne trenutke ili detalje, nije riječ samo o lošem sjećanju. Vjerojatnije je to znak da nisu u potpunosti uloženi u vezu ili da ne pridaju dovoljno važnosti vašim osjećajima i iskustvima", zaključila je savjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.