Savjetnik otkriva šest fraza koje trebate češće govoriti svojim partnerima

Foto: Pexels

Postoje stvari koje naši partneri i partnerice moraju stalno čuti kako bi se osjećali duboko voljenima. Komunikacija je vrlo važna u intimnim odnosima. To znači da trebamo jasno i otvoreno govoriti s partnerom o svojim osjećajima i potrebama. Ako želimo da nas partneri razumiju i znaju što nam je važno, trebamo im točno reći što mislimo i osjećamo.

Dobra komunikacija pomaže izraziti želje i očekivanja, što može poboljšati odnos i spriječiti nesporazume, kaže savjetnik s više od 15 godina iskustva, Jordan Gray. Tvrdi da postoje određene fraze koje našim partnerima mogu pokazati da su voljeni i cijenjeni. Evo koje je fraze istaknuo.

1. "Želim ti olakšati život."

"Uspješan odnos nastaje kada dvoje neovisnih, emocionalno stabilnih ljudi odluči da žele pomoći jedno drugome živjeti što ispunjenije živote", rekao je Gray za YourTango.

2. "Želim znati kakav je bio tvoj dan."

Jedan od temelja komunikacije je svakodnevno nadoknađivanje propuštenog nakon dugog dana na poslu ili trčanja okolo obavljajući poslove. "Pitajte svoje partnere i partnerice o njihovom danu, jer to često izostane zato što smo većinu vremena u gužvi zbog svojih svakodnevnih rasporeda", ističe savjetnik.

3. "Tako si nevjerojatno privlačan/na."

"Sigurno smatrate da su vaši partneri privlačni na više razina. Bez obzira na to koliko dugo ste zajedno, dajte im usmeno do znanja da vam se sviđaju", savjetuje Gray.

4. "Ti si moj prioritet."

Savjetnik objašnjava: "Lako je dopustiti da vam partneri postanu manji prioritet na vašem popisu, no recite im i dokažite da su vaša glavna briga."

5. "Cijenim te."

Gray ističe da svoje partnere i partnerice nikada ne bismo smjeli uzimati zdravo za gotovo. "Dok prolazite kroz svoju svakodnevnu rutinu, vjerojatno zaboravljate pokazati ili verbalizirati svoju zahvalnost prema svojim partnerima. Međutim, ne mora biti tako i možete im dati do znanja koliko su cijenjeni", napominje savjetnik.

6. "Volim te."

"Ovo je najočitija, ali i najvažnija fraza koju trebate češće izgovarati svom partneru. 'Volim te' zaista se ne može reći dovoljno", zaključio je Gray.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.