Žena zamolila roditelje vrištećeg djeteta da izađu iz restorana. Je li pogriješila?

23-GODIŠNJA djevojka bila je s dečkom u restoranu kada je dijete za susjednim stolom počelo vrištati. Svoje neugodno iskustvo podijelila je na Redditu.

"Restoran nema Michelinovu zvjezdicu, ali poslužuje izvrsnu hranu u kojoj svi koji ondje dođu žele uživati. Nedaleko od nas sjedila je obitelj s djecom. Jedno je imalo oko deset godina, a mlađe otprilike dvije", napisala je u uvodu.

Kaže da su ona i dečko jeli kada je dijete počelo vrištati.

"Govorim o onom vrištanju koje vas fizički boli. To je trajalo oko deset minuta, a onda sam postala živčana jer sam platila da uživam u jelu, a ne da slušam dijete koje urla", nastavila je.

Kada je izgubila strpljenje, djevojka se ustala, prišla stolu obitelji i zamolila ih da izađu s djetetom iz restorana dok se ono ne smiri. Majka djeteta to nije dobro primila.

"Rekla mi je da bih trebala pokazati malo suosjećanja. Odgovorila sam joj da sam platila da u miru pojedem, a ako ona ne može natjerati svoje dijete da bude tiho, onda neka svim gostima učini uslugu i izađe s njim van. Na to je pozvala konobara i požalila mu se da sam bila nepristojna", prisjetila se djevojka.

Roditelji su na kraju otišli, ali uz oštar pogled usmjeren prema djevojci koja im je prigovorila. Kad je djevojka prepričala situaciju prijateljici, ona joj je također rekla da je trebala biti pažljivija jer je roditeljstvo teško.

"Sada se pitam jesam li pogriješila", zaključila je svoju objavu koju je komentiralo nekoliko korisnika Reddita, a svi su stali na njezinu stranu.

"Da, teško je biti roditelj, ali postoje neke norme koje treba slijediti. To uključuje i izvođenje djeteta koje se ponaša nepristojno, plače ili vrišti, iz restorana", poručila je jedna osoba.

"Posramljivanje roditelja nije najbolji način, možda bi bilo bolje da si se obratila konobaru ili voditelju restorana, ali svakako je trebalo nešto napraviti", smatra druga.

"Nemojte predlagati da se to riješi s konobarom jer oni ionako imaju dovoljno posla. Svađa s djecom gostiju nije u njihovom opisu posla. Nije opravdano što su roditelji pustili dijete da vrišti, ali to nije problem konobara", reagirala je treća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.