Aviokompanija savjetuje da izbjegavajte ove 3 boje kofera ako ga ne želite izgubiti

Foto: Shutterstock/temu.com/sinsay.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PUTOVANJE zrakoplovom često može biti stresno, a gubitak prtljage jedna je od najgorih situacija koja može dodatno pogoršati stvari. Ako se dogodi gubitak prtljage, to može rezultirati satima rada s korisničkom službom i neizvjesnošću hoćete li svoju prtljagu ikada dobiti natrag. No možete poduzeti korake kako biste smanjili šanse za gubitak prtljage.

Boje kofera koje treba izbjegavati

Jedan od načina da smanjite rizik od gubitka prtljage jest izbjegavanje korištenja tamnih kofera kao što su crni, tamnoplavi i sivi. Ove boje su među najpopularnijima jer se na njima manje vide oštećenja, ali su teže za razlikovati na pokretnoj traci s prtljagom. 

Ryanair, irski niskobudžetni zračni prijevoznik, predlaže da putnici olakšaju uočavanje svoje prtljage pričvršćivanjem šarenih oznaka ili vrpci, osobito ako je prtljaga crna, tamnoplava ili siva.

U razgovoru s Consumer Reports, Phil Dengler, suosnivač stranice za putovanja The Vacationer, naglasio je važnost razlikovanja svoje prtljage od ostalih. Preporučuje korištenje boja poput bež, bijele, crvene, plave, ružičaste ili zelene. Ove boje su lako uočljive, što olakšava pronalaženje prtljage, ali i zrakoplovnoj kompaniji ako vaša prtljaga bude izgubljena.

Opcije za personalizaciju prtljage

Danas u trgovinama postoji bezbroj opcija za personalizaciju prtljage. Među njima su šarene oznake za prtljagu, vrpce, privjesci i naljepnice. Izdvojili smo neke.

Oznaka za prtljagu, 1.99 eura
Oznaka za prtljagu, 1.99 eura
Etiketa za prtljagu od umjetne kože, 1.47 eura
 Oznaka za prtljagu, 1.39 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.