Evo zašto se isplati uzeti Pro model iPhonea 16

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE će sljedeći tjedan predstaviti svoj novi asortiman, uključujući iPhone 16 i iPhone 16 Pro. Ako razmišljate o kupnji, a dvoumite se između standardne i Pro varijante, evo koje bi prednosti Pro verzija trebala imati.

Veći ekran

Jedna od glavnih promjena kod iPhonea 16 Pro i iPhonea 16 Pro Max bit će veći ekrani. Ekran iPhonea 16 Pro bit će 6.3 inča, a iPhone 16 Pro Max imat će čak 6.9 inča, dok će osnovni i Plus modeli imati 6.1 i 6.7 inča. Ako vam je važno da je ekran vašeg mobitela velik, Pro Max upravo to nudi.

Kućište od titana

S iPhoneom 15 Pro, Apple je predstavio potpuno novo kućište od titana umjesto od nehrđajućeg čelika. Kućište od titana ove će godine biti ekskluzivno za iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, dok će ostali modeli zadržati nehrđajući čelik.

Nadogradnja kamere

Ako vam je važno imati najbolju moguću kameru na svojem iPhoneu, vjerojatno će vas zanimati 5x telefoto kamera koja će biti dostupna na iPhoneu 16 Pro i Pro Max. iPhone 16 Pro također će ove godine imati nadograđenu ultraširoku kameru, koja će se povećati s 12MP na 48MP. Standardni iPhone 16 i dalje će imati ultraširoku kameru od 12MP.

Brže performanse

Ove će godine i iPhone 16 i iPhone 16 Pro imati A18 čip, a iPhone 16 Pro dobit će snažniju verziju s A18 Pro čipom. No još uvijek nije jasno koliko će se A18 Pro razlikovati od A18, ali je poznato da će A18 Pro imati 6-jezgreni GPU, dok će A18 imati 5-jezgreni GPU. A18 Pro bi također trebao imati snažniji Neural Engine, zbog čega možemo očekivati poboljšanja za nadolazeće značajke Appleove umjetne inteligencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.