Ovi Seiko King satovi nadahnuti su prirodnim ljepotama Japana

Foto: seikowatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JAPANSKI proizvođač satova Seiko 2022. oživio je King Seiko kako bi stvorio brend koji je cjenovno na sredini između potrošačkih i luksuznih Seiko modela. Kolekcija se od tada nastavila širiti, a sljedeći mjesec bit će lansirana tri nova King Seiko sata nadahnuta tokijskom četvrti Kameido u kojoj je King Seiko nastao 1960-ih.

Tradicionalan dizajn i teksturirani brojčanici

Tri nova King Seiko sata inspirirana su poznatim King Seiko KSK modelom iz 1965., a osim svojih brojčanika, trio je inače identičan modelima SJE089 i SJE091 koji su debitirali prošle godine.

Brojčanici dolaze u tri boje. Model SJE103 nadahnut je cvjetovima šljive i tamnocrvene je boje, SJE105 nadahnut je rijekom Sumida i plave je boje, a model SJE107 nadahnut je cvjetovima glicinije i svjetloljubičaste je boje. Brojčanici su jednostavnog, tradicionalnog dizajna diskretne teksture i bez luminiscentnog premaza. 

Sva su tri sata izrađena od nehrđajućeg čelika, promjera 38.6 mm i debljine 10.7 mm. Dužina od luga do luga je 45.8 mm. Sva tri sata, kao i drugi modeli iz serije, opremljeni su safirnim kristalima i krunicama na uvlačenje na poziciji od tri sata.

Ovi Seiko King satovi su vodootporni na 50 metara i imaju ručno navijanje s rezervom snage od 45 sati. Imaju premaz protiv odsjaja na površini. Satovi prikazuju i datum.

Modeli SJE103, SJE105 i SJE107 će biti dostupni za kupnju od listopada putem odabranih trgovina, a cijena za EU još nije potvrđena. Više o kolekciji možete doznati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.