IKEA je upravo dobila genijalnu košaru za voće i povrće koja štedi prostor

Foto: ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PONEKAD je u kuhinji teško pronaći dovoljno prostora za smještaj voća i povrća, pa oni često završavaju na radnim površinama. To ima svoju prednost jer tako voće i povrće ostaju na vidiku, smanjujući rizik da se na njih zaboravi i da se pokvare. Međutim, postavlja se pitanje: u što ih smjestiti, a da se pritom ne naruši estetika prostora?

Budući da je kuhinjska radna površina uvijek vidljiva, važno je pažljivo odabrati elemente za pohranu namirnica koji će se skladno uklopiti u ostatak prostora. Međutim, ne treba zanemariti ni funkcionalnost.

IKEA je u ponudu upravo dobila novu posudu za pohranu voća i povrća koja bi mogla biti idealno rješenje za mnoge. Ova košara, izrađena od bambusa i ratana, nudi kompaktno skladištenje hrane koje oslobađa kuhinjske radne površine od nereda.

Kanelmott košara za povrće/voće, IKEA, 34.99 eura

Dizajn koji je šik, ali i pametan

Dizajn sklopive košare Kanelmott iz IKEA-e ističe se ne samo stilom nego i funkcionalnošću. Nina Lichtenstein, osnivačica i glavna dizajnerica u Custom Home Design by Nina, ističe kako košara "bez napora spaja formu i funkciju, nudeći šik rješenje koje će sigurno upotpuniti svaki kuhinjski dekor", prenosi Livingetc

Jedan od razloga zašto je ova košara postala popularna među dizajnerima je njen pametni sklopivi dizajn koji omogućava zasebne razine i maksimizira vertikalni prostor, čime se olakšava organizacija kuhinjskih radnih površina.

Kanelmott košara za povrće/voće, IKEA, 34.99 eura

Košara je prilagodljiva različitim potrebama kućanstva i veličinama kuhinja. "Gornji dio košare idealan je za voće i povrće koje treba svjež zrak, dok donji dio s poklopcem stvara tamnije i hladnije okruženje, idealno za krumpir i drugo korjenasto povrće", objašnjava Nina. "Promišljen dizajn ne samo da produžuje trajanje namirnica već i smanjuje bacanje hrane."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.