Instagram proširuje svoj Marketplace u osam zemalja. Evo kako

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INSTAGRAM je objavio da proširuje svoj Marketplace kako bi povezao brendove s kreatorima za plaćene suradnje ili oglase u osam novih zemalja. Nove zemlje koje će dobiti pristup ovom tržištu uključuju Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Indiju i Brazil.

Ovu je opciju tvrtka prvi put počela testirati u SAD-u 2022., a kažu da su od tada uključili tisuće stvaratelja sadržaja i brendova. Prošle je godine tvrtka krenula poticati agencije da koriste platformu. Iz Mete su dodali da će također pozvati kineske izvozne brendove da se povežu s kreatorima sadržaja izvan Kine.

Olakšana suradnja brendova i kreatora sadržaja

Zahvaljujući ovoj mogućnosti, marketinški stručnjaci mogu pristupiti kreatorima za plaćenu suradnju ili čak partnerstvo u oglašavanju, što omogućuje oglašivačima promociju organskog sadržaja kao oglasa, piše Tech Crunch. Kad kreatori pristupe platformi preko svoje nadzorne ploče u Instagram aplikaciji, mogu istaknuti svoj sadržaj i navesti brendove i interese koji su relevantni za njih.

Tvrtke također mogu ručno tražiti kreatore sadržaja i filtrirati ih prema kategorijama kreatora i publike kako bi prilagodile rezultate. Kreatori će zahtjeve i razgovore s brendovima vidjeti u novoj mapi naziva "Partnership messages", a mogu pregledati pojedinosti marketinške kampanje.

Konkurentne mreže poput YouTubea i TikToka već nude ovakve funkcionalnosti, a i neki start-upovi nastoje olakšati povezivanje kreatora i brendova. Primjerice, Catch+Release pomaže brendovima otkrivati licencirani sadržaj, Agentio je izgradio platformu za organiziranje procesa u kojemu youtuberi prodaju oglasne prostore u videima, a Breaker povezuje diskografske kuće i umjetnike s influencerima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.