Kao kod bake: Ovo je novi trend u uređenju interijera

Screenshot/Foto: TikTok/zarahome.com/amazon.de/etsy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI dolaze i odlaze, a često se oni stari vrate - kako u modi tako i u dizajnu interijera. Nakon tihog luksuza stiže novi nostalgičan trend - Grandmacore. Iako bi naziv ovog trenda mogao sugerirati nešto zastarjelo i nimalo šik, naprotiv, ovaj trend je prilično kul.

@arceriinteriors Who doesn’t love Grandma’s?!? #interiordesign #interiortok #buildergradeupgrade ♬ original sound - Julia Arceri

"Za mene se radi o dodavanju starijih komada u dom. Možda stari ormarić, vintage vaza ili stari stolnjak od čipke kako bi se sobi dao osjećaj nostalgije", kaže Louise Roe, osnivačica Sharland Englanda, za House Beautiful. "Ne radi se o kopiranju doma vaše bake komad po komad kako bi vaš prostor izgledao kao set iz povijesne drame."

Cilj uključivanja bilo kojeg trenda nije učiniti da vaš dom izgleda kao da je taj trend eksplodirao u svakoj prostoriji. Naprotiv, radi se o korištenju dijelova tog specifičnog trenda koji vam najviše odgovaraju. Raditi to polako pomoći će vam da dodate komade koje volite. Osim toga, za razliku od nekih trendova, poput Barbiecorea, savršenstvo i simetrija kod Grandmacorea nisu cilj.

Opuštena atmosfera

Zapravo, kad pomislite na kuću svoje bake, sjetite se opuštene atmosfere, zar ne? To je ono što je čini tako ugodnom, i to je cilj. "Kuća izgleda kao da je u njoj življeno i slojevita je, a to može biti izuzetno elegantno", dodaje Roe. "Odrasla sam okružena namještajem svoje prabake i čak sam sada svoju marku nazvala Sharland England po njoj."

@chloecleroux Entering my french lace grandma summer where I go to the market early, tend to my garden, set tables with my favorite linens and bake clafoutis every weekend. #frenchaesthetic #grandmacore ♬ original sound - Julia Arceri

Grandmacore je sličan stilu seoske kuće jer je šarmantan, šaren, topao i udoban. Ništa nije previše dragocjeno da ne biste trebali na tome sjediti, nasloniti se ili dotaknuti. "Vjerujem da je ova estetika popularna jer pruža osjećaj ugode. Minimalizam je neko vrijeme bio popularan - i još uvijek je za mnoge - ali ugodnost, slojevitost i toplina ove estetike nude pozitivnu promjenu", kaže Roe.

Osjećaj kao kad uđete u dom svoje bake

Radi se o stvaranju atmosfere koja izaziva osjećaj koji imate kad uđete kroz vrata svoje bake. "Započnite s malim stvarima, možda s umjetničkim djelom ili ukrasom za stol", predlaže Roe. "Razmislite o starom drvenom namještaju. Kad smo se preselili u London iz L.A.-a, investirala sam u antikni pisaći stol, i to je središnji komad za kojim sjedim i divim se svaki dan."

@justices_nest When people tell me my house looks like their grandmas but dont realise how much of a compliment that actually is 💁🏼‍♀️ #grandmacore #homeinspo #flowers #homeinspiration #interiordesign ♬ original sound - Julia Arceri

Ova estetika se odnosi na ulaganje u komade koji evociraju prošlu eru, kada su stvari bile jednostavnije i nisu bile masovno proizvedene. Sljedeći put kada budete na buvljaku, u antikvarijatu ili na sajmu vintage namještaja, obratite pažnju na komade koji vam se posebno sviđaju i koje ne možete zaboraviti. Ti će vas komadi usrećivati dugo nakon što trend prođe.

Kada kupujete starije komade, Roe savjetuje da ne razmišljate o njihovoj budućoj vrijednosti. "Nemojte se voditi time što bi moglo postati vrijedno. Jednostavno kupujte ono što volite!"

Evo na što se fokusirati ako želite unijeti Grandmacore u svoj prostor

Izdvojili smo nekoliko novih komada za one koji možda nisu ljubitelji odlaska na buvljake, a s kojima Grandmacore možete uklopiti u svoj dom. Kod kupnje, fokusirajte se na retro uzorke poput cvjetnih motiva na zavjesama, tapetama i presvlakama namještaja.

Kombinirajte prirodne materijale kao što su drvo, pamuk i vuna s novim namještajem kako biste zadržali autentičnost uz suvremenu funkcionalnost. Dodajte ručno rađene detalje poput pletenih prekrivača i vezanih jastuka za topao i personaliziran prostor.

Keramički čajnik, Amazon, 15.89 eura
Stolica od ratana, Zara Home, 119 eura
Visilica, Zara Home, 34.99 eura
Fotelja, Zara Home, 349 eura
Slika, Etsy, cijena na sniženju je 21.25 eura
Tapeta, Etsy, cijena na sniženju je 12.19 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.