Mnogi više uopće ne koriste tradicionalno glačalo. Evo čime su ga zamijenili

Foto: Shutterstock/links.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRADICIONALNA glačala, koja su nekad bila nužna, danas su često zanemarena opcija za mnoge ljude. Mladi sve češće izbjegavaju njihovo korištenje, smatrajući da mogu bolje iskoristiti svoje slobodno vrijeme nego da ga troše na glačanje.

Dok su neki pronašli lakše načine da spriječe gužvanje odjeće, drugima jednostavno nije bitno koliko je njihova odjeća izglačana.

Mnogi sada sve više koriste ručne steamere (ručne uređaje za glačanje na paru), koji su postali glavna zamjena za tradicionalna glačala. No jesu li oni zaista dobri? Profesionalna čistačica podijelila je svoje mišljenje o ovim alternativama.

Ručno steamer glačalo Philips, cijena na sniženju je 49.99 eura

Postoje trenuci kada je klasično glačalo nezamjenjivo

Prema njenim riječima, većina milenijalaca i generacije Z izbjegava tradicionalno glačanje. Za njih je previše naporno vaditi dasku za glačanje, čekati da se glačalo zagrije i provoditi puno vremena glačajući samo da bi se odjeća opet zgužvala nakon nošenja.

Profesionalna čistačica Rhonda Wilson rekla je da je glačanje fizički zahtjevno, osobito kada se radi o tvrdokornim naborima ili težim tkaninama. S pojavom modernih sušilica i dodataka za sušilice koji sprječavaju gužvanje, potreba za tradicionalnim glačanjem gotovo je nestala, pogotovo među mlađim generacijama.

Ipak, postoje trenuci kada je klasično glačalo nezamjenjivo.

Ručni steameri su mali, ne zahtijevaju korištenje daske za glačanje, te mogu ukloniti naboranost ne samo s odjeće već i s drugih kućanskih predmeta poput zavjesa i posteljine.

No postoje i nedostaci. Ručni steameri nisu tako precizni kao tradicionalna glačala kada je potrebno izglačati detalje poput manšeta ili ovratnika na odjeći.

Postoje i drugi načini

Uz steamere i tradicionalna glačala postoje i drugi načini za uklanjanje nabora s odjeće, kao što je korištenje sušila za kosu ili vješanje odjeće u sparnoj kupaonici dok se tuširate.

Uz sve prednosti i nedostatke, izbor između tradicionalnog glačala i steamera za odjeću ovisi o vašim preferencijama i potrebama za održavanjem odjeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.