Trebaju li zavjese dodirivati ​​pod? Evo što kažu dizajneri interijera

Foto: Shutterstock/hm.com/sinsay.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JESTE li se ikada zapitali trebaju li zavjese dodirivati pod? Odabir stila i tkanine za vaše zavjese može značajno utjecati na izgled vaše sobe. Često zavjese ne dodiruju pod, ali ponekad njihovo skupljanje na podu može transformirati atmosferu prostora. Zašto je važno pravilno objesiti zavjese?

Dizajneri interijera preporučuju da zavjese lagano dodiruju pod kako bi postigle najbolji estetski učinak. Dizajnerica interijera Linda Hayslett savjetuje: "Zavjese bi trebale samo malo dodirivati pod. Trebalo bi ostaviti malo prostora između poda i tkanine, možda oko 0.3 do 0.6 cm, u slučaju da se istegnu tijekom vremena, ali ne smiju izgledati prekratko."

2 komada prozračnih višesmjernih zavjesa, 24.99 eura

Minimalan razmak naglašava visinu sobe

Ovaj minimalan razmak naglašava visinu sobe i može dodati dojam luksuza prostoru. Bez obzira na to vješate li zavjese u spavaćoj ili dnevnoj sobi, preporučuje se standardna duljina koja seže od poda do stropa. Ako duljina zavjesa nije idealna kada ih postavite, možete prilagoditi visinu karniše tako da zavjese dosegnu željenu duljinu ili izgled.

Zavjesa, 10.99 eura

Važno je također uzeti u obzir kako različite tkanine reagiraju. Prirodna vlakna poput lana, pamuka ili svile mogu se skupljati, što treba imati na umu prilikom postavljanja zavjesa. Bez obzira na materijal, minimalan dodir ili lagano lebdenje zavjesa iznad poda obično daje najugodniji izgled prostoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.