Friteze na vrući zrak više nisu toliko popularne, mnogi radije biraju ove uređaje

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO niste živjeli pod kamenom posljednje vrijeme, vjerojatno ste primijetili apsolutnu pomamu za fritezama na vrući zrak, odnosno air fryerima. Gotovo svi ih u posljednje vrijeme koriste za pripremu raznih jela. Postale su viralne jer omogućavaju brže kuhanje i pečenje od klasične pećnice te su zdravije od prženja hrane u dubokom ulju.

@fooddolls Air Fryer Chicken and Veggies #airfryer #chicken #fooddolls #healthyrecipes ♬ Little Things - Adrian Berenguer

No čini se da je nadmoć friteze na vrući zrak sada ugrožena drugim kuhinjskim uređajem, piše Unilad. Na scenu je stupila halogena pećnica. Ovo je uređaj koji koristi halogenu žarulju za kuhanje hrane u maloj staklenoj zdjeli ispod nje.

@maihleex Cook healthy oil-free crispy air fried chicken wings with me using this halogen infrared convection oven! Just set and forget. Easy Peezy. #chickenwings #cooking #cookingreels #cookingwithme #cookwithme #easydinner #yummy #getinmybelly #dinner #cookingmom #nutrition #healthyfoods #airfryer #convectionoven #cookinghacks ♬ If We Ever Broke Up - Mae Stephens

Koristi halogenu žarulju za zagrijavanje zraka unutar zdjele

Halogena pećnica koristi halogenu žarulju za zagrijavanje zraka unutar staklene zdjele, čime se hrana kuha ili peče. Temperatura unutar pećnice može se podešavati između 60 i 240 stupnjeva Celzijusa, što omogućava preciznu kontrolu kuhanja.

@zidicollections Halogen Oven can be used for barbecue,grillong, baking, roasting, steaming, frying, baking. Only @Ksh 5,445. #zidicollections #tiktok #foryou #tiktokfinds #halogen #halogenoven #bake #grill#steam ♬ Love Me - Justin Bieber

Mnogi su predložili halogene pećnice kao jeftiniju alternativu fritezama na vrući zrak. Iako su friteze na vrući zrak vrlo popularne, napredni modeli, koji često dolaze s dodatnim funkcijama poput digitalnih zaslona, programabilnih postavki i većih kapaciteta, mogu biti prilično skupi. To može ugroziti njihov status kao ekonomičnog artikla. 

"Počastila sam se halogenom pećnicom za Božić", "Milijun je puta bolja od loše friteze na vrući zrak koju sam dobila ljetos", "Halogena pećnica je bolja, zdravija i jeftinija od friteze na vrući zrak", "Dobra i jednostavna za upotrebu", "Praktična i jednostavna za upotrebu i čišćenje", "Kupio bih je opet i opet", neki su od komentara na internetu i online trgovinama poput Amazona. 

Halogena pećnica, Amazon, 57.64 eura

Naravno, postoji i druga alternativa, a to je jednostavno koristiti pećnicu koja se već nalazi u vašem domu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.