Poznata tiktokerica posljednjim videom podijelila internet: "Ona se šali?"

Screenshot/Foto: TikTok/dm.hr/cerave.com/olival.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POPULARNA tiktokerica Nara Smith, o kojoj smo već pisali, ovaj put je svojim videom podijelila internet. Naime, Nara je poznata po tome da gotovo sve kod kuće radi od nule - od hrane do higijenskih i kozmetičkih proizvoda. Nedavno je podijelila kako ona i njezin suprug Lucky Blue Smith kod kuće izrađuju pastu za zube, hidratantnu kremu, a posljednje je objavila i recept za kremu za sunčanje, što nije oduševilo internet.

"Shvatila sam da nam je ponestalo kreme za sunčanje, pa sam zamolila Luckyja da nam je napravi", započela je Nara priču u svom videu. Potom se može vidjeti kako Lucky miješa kokosovo ulje, pčelinji vosak, karite maslac, jojobino ulje i kakao maslac u zdjeli. Na kraju dodaje malo praha cinkovog oksida.

@naraazizasmith 🤍 #fypツ #easyrecipe #sun #fromscratch #skincare #marriage ♬ Just Give Me One More Day - Alej

"Nisam znala da možeš napraviti kremu za sunčanje od nule kod kuće", "Krema za sunčanje se može napraviti kod kuće?", "Curo, ovo je ludo", "Ovo je ne", "Ona se šali?", "Moje srce kemičara specijaliziranog za kozmetiku plače", "Kako znaš koliki % SPF-a ima?", "Kako znaš da funkcionira?", samo su neki od komentara ispod videa. 

Na Narin video reagirala osnivačica kozmetičkog brenda

Na Narin video reagirala je Charlotte Palermino, osnivačica kozmetičke marke Dieux, koja ima bogato iskustvo u području SPF krema. U svom videu navela je da se kod kuće može napraviti hidratantna krema s dodatkom cinka. "To ne možete nazvati kremom za sunčanje."

Dodala je da samo dodavanje cinka u mješavinu za kremu ne čini je učinkovitom u zaštiti od štetnih sunčevih zraka. "Morate učiniti mnogo toga kako biste osigurali da cink zaista pruža zaštitu od sunca", dodaje Palermino. "Možete pomiješati 20 posto cinkovog oksida s bazom hidratantne kreme i još uvijek ne mora proći testove za kreme za sunčanje."

Sam cinkov oksid neće učinkovito štititi vašu kožu od štetnih UV zraka – mora biti umiješan u formulu koja uzima u obzir stvari poput stabilnosti i otpornosti na vodu. Osim toga, određeni sastojci mogu destabilizirati cink i spriječiti ga da apsorbira UV zračenje.

Ukratko: ako proizvod nije prošao testove koji dokazuju da pruža zaštitu od sunca, to nije krema za sunčanje. Stoga, nemojte ovo pokušavati kod kuće. Radije posegnite za kupovnim kremama s SPF-om i adekvatno zaštitite svoju kožu ovoga ljeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.