Može li ovaj proizvod zamijeniti glačalo? Evo naših dojmova

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U MORU kućanskih proizvoda koji obećavaju olakšanje svakodnevnih zadataka, kuglice za sušilicu postaju sve popularnije. Ovi mali dodaci navodno čine tkaninu mekšom, smanjuju gužvanje i dodaju miris rublju. No jesu li stvarno učinkoviti ili su samo još jedan nepotreban dodatak u već pretrpanim ormarićima sa sredstvima za čišćenje? Odlučila sam istražiti.

Na tržištu postoji puno različitih kuglica za sušilicu, od jeftinih do skupljih modela. Nakon što sam pregledala ponudu na internetu, odlučila sam se za Dr. Beckmann kuglu za sušilicu s mirisom za rublje. Iako košta 8.95 eura, što nije najjeftinija opcija, izabrala sam ovaj model zbog dobrih recenzija koje sam pročitala.

Prvi dojmovi: Mekoća i miris

Prvi put sam kuglicu isprobala s bijelim rubljem, koje mi inače stvara najveće muke pri glačanju zbog toga što bude prilično zgužvano i kruto nakon sušenja. Stavila sam oprano rublje u sušilicu zajedno s kuglicom, dodavši nekoliko kapi mirisa u za to predviđeni dio kuglice. Nakon ciklusa sušenja, prvi dojam bio je pozitivan - rublje je definitivno bilo mekše nego inače, posebno s obzirom na to da nisam koristila omekšivač.

Jesu li rezultati vidljivi?

Što se tiče mirisa, moram priznati da sam bila razočarana. Dodala sam samo nekoliko kapi, kako je preporučeno, ali miris je bio jedva primjetan. Za one koji vole intenzivnije mirise, definitivno bih preporučila dodavanje više kapi od preporučenog.

Iako rublje nije izašlo savršeno izglačano, što bi, priznajmo, bilo previše za očekivati, bilo je primjetno manje zgužvano nego inače. Ovo je posebno bilo vidljivo na bijelim majicama, plahtama i kuhinjskim krpama, koje obično zahtijevaju dosta glačanja.

Isplati li se kupiti ih?

Ipak, nemojte očekivati čuda, ako ste osoba koja ne podnosi ni najmanji nabor na odjeći i dalje ćete morati posegnuti za glačalom. No za one kojima ne smeta pokoji nabor, ova kuglica mogla bi značajno smanjiti vrijeme provedeno nad daskom za glačanje.

Tijekom sljedećih nekoliko pranja, isprobavala sam kuglicu s različitim vrstama tkanina i količinama rublja. Primijetila sam da kuglica najbolje funkcionira kada sušilica nije pretrpana, jer se tako može slobodno kretati među rubljem.

Sve u svemu, ove loptice nisu ništa revolucionarno, ali mogu biti koristan dodatak u kućanstvu. Ako želite da vam rublje bude mekše i manje zgužvano, vjerojatno ćete biti zadovoljni. Međutim, ako ste perfekcionist i očekujete savršeno izglačanu odjeću, ove loptice možda neće ispuniti vaša očekivanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.