Prije nego što kupite nešto novo, postavite si ovo pitanje

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAVJETA o životu u malim prostorima nikad dovoljno. Mnogi najviše problema imaju s pohranom i gomilanjem stvari, a uz par prilagodbi svaki prostor možete učiniti funkcionalnijim. To ne znači da si morate uskratiti sitnice koje vas vesele, ali trebate znati u što vrijedi uložiti.

Zapitajte se koliko ćete nešto stvarno koristiti

Autorica Suzi Siegel, koja cijeli život živi u malim prostorima s Apartment Therapy, podijelila je zanimljivo pravilo: "Ako razmišljate hoćete li potrošiti novac na nešto, postavite si ovo pitanje: 'Hoću li to dodirivati svaki dan?'"

Krevet s prostorom za pohranu, Emmezeta, cijena je 999 eura

Ako ćete taj predmet dodirivati svaki dan, slobodno ga kupite. Štoviše, slobodno uložite više novca u taj predmet. To su obično predmeti poput madraca i posteljine, radnog stola i stolice, stolne lampe, aparata za kavu i WC daske. Kupite ono što vam zbilja odgovara bez grižnje savjesti i bez obzira na cijenu.

Ako volite kuhati, slobodno si kupite još jedan nož ili još jednu tavu.

Ormar, Emmezeta, cijena je 589.90 eura

To što kupujete dodatne stvari ne znači da ćete pretrpati prostor. Siegel pazi da sve na podu ima više od jedne namjene i puno koristi vertikalni prostor: "Imam ružičasti ormarić koji se proteže gotovo do stropa, gdje pohranjujem svoju opremu za vježbanje i stvari za vrt. Neka od mojih umjetničkih djela također su postavljena vrlo visoko, a moje biljke su na policama koje idu do stropa".

Visoka komoda, IKEA, cijena je 99.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.