Suprotnost clean girl estetici: Stigao je novi trend koji je pokorio TikTok

Foto: Instagram/charlixcx.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON trendova tihog luksuza i estetike clean girl, na scenu stupa još jedan trend, ali ovaj je potpuna suprotnost prethodnima. Brat Summer pokrenula je britanska pjevačica Charli XCX svojim najnovijim albumom Brat, objavljenim 7. lipnja. 

Charli XCX, poznata po svojim inovativnim pristupima u glazbi i modi, prisutna je na sceni od 2008. godine, a čini se da bi ovo mogla biti njezina ključna godina. Njezin najnoviji album Brat brzo je postao hit, a prvi singl Von dutch pokrenuo je veliki interes. Obožavatelji su brzo prihvatili njezinu poruku i estetiku, a Brat Summer rođen je gotovo preko noći.

Što uopće znači Brat Summer?

U TikTok seriji Off the Record, Charli XCX je opisala Brat Summer kao "ljeto kada si ona djevojka koja je malo neuredna, voli se zabavljati i možda ponekad kaže nešto glupo. Ona je iskrena, direktna i pomalo nestabilna".

@charlixcx what it means to be a brat :) #OffTheRecord ♬ Club classics - Charli xcx

U razgovoru s Nickom Grimshawom na BBC-u, dodala je da bi početni paket za Brat Summer trend uključivao "paket cigareta, Bic upaljač i usku bijelu majicu bez grudnjaka".

Brat djevojke zapravo se ponose stavom "nije me briga što misliš", što je osvježavajuće u svijetu koji često naglašava savršenstvo i dotjeranost.

Estetika Brat Summer trenda je suprotnost uvijek urednim clean djevojkama. Dok clean djevojke teže urednom izgledu s minimalnim naporom, Brat djevojke prigrljuju neurednost. Njihova moda uključuje prevelike hoodice, mikro šorceve, majice s natpisima i tamne sportske naočale.

Frizure su inspirirane izgledom "upravo sam se probudila", a šminka je u grunge stilu. Odjeća izgleda kao da je nabacana, naglašavajući ležeran, ali hrabar izgled.

Glavna boja ovog trenda je neonski zelena. Ova žarka i upečatljiva nijansa postala je zaštitni znak Charli XCX i njezinog albuma Brat. Neonski zelena boja dominira u Charlinim modnim kombinacijama, kao i u vizualnom identitetu albuma, što je brzo privuklo pažnju obožavatelja, ali i modnih brendova.

Brendovi su brzo prepoznali ovaj trend

Prema časopisu Vogue, britanski trgovac luksuznom odjećom Flannels nedavno je predstavio novu kolekciju u boji zvanoj Brat zelena. Poslali su ove artikle kupcima i novinarima, uključujući odjevne komade od renomiranih brendova kao što su Balenciaga i Coperni.

Njujorški modni brend Kate Spade predstavio je na TikToku svoju početničku kolekciju u Brat neonski zelenoj boji, dok je online trgovina s kozmetičkim proizvodima BeautyBay objavila na TikToku video da "samo koriste zelene kozmetičke proizvode ovoga ljeta".

@katespade Green, the official color of brat summer 💚 #katespadeny #bratsummer ♬ 360 on a hello kitty boombox - stephen
@beautybay We’re calling ourselves beauty brats now 🍏✅🟩 @Charli XCX we love you #brat #bratsummer #charlixcx ♬ Episode 853 with Charli XCX - What’s Poppin? With Davis!
@adanolaofficial BRAT, but make it adanola… coming soon 👀🍏💚 #adanola #brat #bratsummer #green #apple #charlixcx #athleisure ♬ original sound - pati ⚡️

Popularnost trenda Brat Summer eksplodirala je i na društvenim mrežama, posebice na TikToku. Kristina Karassoulis, voditeljica luksuznih partnerstava na TikToku u Velikoj Britaniji, ističe da je publika opsjednuta Charlinom osobnošću i svime što Brat predstavlja.

"S obzirom na to da je Brat stekao stratosfersku popularnost i na TikToku i izvan njega, bilo je samo pitanje vremena kada će estetika postati viralna. Charli ne prodaje savršenu, dotjeranu sliku, a obožavatelji na TikToku uvijek pozitivno reagiraju na sadržaj koji je autentičan i stvaran", kaže Karassoulis.

@lilytodos brat summer outfit inspiration!! @Charli XCX 🐛💚🍏 #ootd #outfitoftheday #2000s #summeroutfits #y2k #charlixcx #brat #bratsummer #outfitideas #pinterestoutfit ♬ original sound - Jacobdior
@okaymistelyn seeing charli 2nite, gonna dance my ass all the way off ✨ #ootd #30daysofoutfits #30daychallenge #fitcheck #minimaloutfit #brat #charlixcx #bratsummer ♬ Guess - Charli xcx

Charlie je također izbacila svoj merch

Glazbenica je također lansirala svoju kolekciju promotivnih proizvoda. U ponudi su majice dostupne u zelenoj, bijeloj i crnoj boji s natpisima poput brat, 365 party girl i I'm your favorite reference.

Osim toga, nudi i neonsko zeleni ručnik, bejzbolsku kapu s natpisom charli, neonsko zelenu bocu za vodu označenu riječju brat te razne privjeske za ključeve. Kompletnu ponudu možete pogledati ovdje

Majica, 42.95 eura
Majica, 42.95 eura
Boca za vodu, 29.95 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.