Obišli smo poznati second hand. Cijene padaju na 50 centi

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE više pozornosti se daje ekologiji i održivom razvoju pa se tako sve više promovira i održiva moda. Second hand dućani postaju sve popularniji među svim generacijama. U Zagrebu postoji nekolicina second hand trgovina, a jedno ime je najzastupljenije.

U pitanju je trgovački lanac Textile House, koji ima deset poslovnica u Zagrebu. Osim toga, Textile House je rasprostranjen diljem Hrvatske, tako da šoping možete obaviti od Vinkovaca preko Karlovca do Rijeke, u sveukupno 25 poslovnica. 

U tijeku veliki popusti

U srijedu, 17. srpnja, posjetili smo poslovnicu u Zagrebu na adresi Ozaljska ulica 54. Izlog je pozivao na akciju gdje je sve do 3.5 eura, a popust se ostvaruje na blagajni. Kao i u svakom second hand dućanu, treba imati strpljenja i kopati po stvarima kako biste našli ono što vam se sviđa u veličini koju želite. 

Izdvojili smo neke prigodne, a zanimljive komade, a svi izdvojeni komadi na slikama su po cijeni od 3.5 eura. U ponudi imaju puno haljina, a mogu se naći kojekakve majice, topovi i košulje. Hlače i kratke hlače uglavnom su ne tako modernog kroja, no može se pronaći interesantnih artikala.

S obzirom na to da piše da se popust ostvaruje na blagajni, bilo nam je nejasno kako da znamo što je 3 i pol eura, a što manje jer akcija kaže DO 3.5. Došli smo pred zatvaranje pa nam djelatnica nije previše objasnila, no rekla nam je da su od sutra svi ti komadi po cijeni od 3 eura.

Cijene će biti još niže

Dan kasnije došli smo u poslovnicu na adresi Tratinska 79 i zaista je sve bilo po 3 eura. Pitanje smo ponovno postavili, a djelatnica nam je objasnila da je sve 3 eura, a ako je jeftinije, to je označeno posebno.

Rekla nam je da će se sada spuštati cijene gotovo svaki dan po 50 centi. Kada dođu do 50 centi, bit će velika rasprodaja prije nove kolekcije koja će onda biti po punoj cijeni. Čini se da se svakako isplati baciti oko.

Primijetili smo da generalno ima puno dobrih komada iz H&M-a, a neki brendovi koji možete očekivati u Textile Houseu su još i Mango, Stradivarius, Shein, Only, Primark, Orsay, Mustang i mnogi drugi. U ponudi su bile ljetne stvari, obuća, kupaći kostimi, a pronašli smo i koji dobar komad za hladnije dane. Evo zanimljivih artikala koje smo pronašli u toj poslovnici. 

Na dijelu za muškarce ima dosta košulja i hlača, a prodavali su i kupaće gaće i šorceve. Izdvojili smo neke komade.

Naše iskustvo

Textile House ne čini nam se kao dućan u koji idete s očekivanjem da pronađete nešto ekstra vrijedno za male novce ili neke vrhunske komade kojima ćete hvatati poglede. Smatramo da se, ako se potrudite, zaista mogu naći neki dobri komadi, ali to je uglavnom nešto basic. Iz našeg iskustva, Textile House se čini kao odličan dućan za popuniti ormar za male novce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.