Besplatno na Ligu prvaka! Zagrebaši poručuju: "Uz punu Arenu možemo slomiti Fuchse"

RUKOMETAŠI Zagreb Croatia osiguranja sutra u Areni dočekuju berlinski Fuchse, u 6. kolu Lige prvaka.

Kod istog protivnika igrali su prije desetak dana i nesretno izgubili u samoj završnici. Ipak, igra iz tog dvoboja daje im optimizam pred dolazak favoriziranih Nijemaca, ističe zagrebov desni vanjski Luka Stepančić.

"Sigurno da uvijek u porazu treba tražiti nešto dobro. Mi smo sami sebi unijeli samopouzdanje. Rekao bih čak da smo unijeli nekekav strah u njihove redove jer nisu sigurno očekivali tako dobar otpor. Ono što ponavljamo već duže vremena, stalno gubimo u posljednjim minutama i ako uspijemo zadržati koncentraciju kroz 60 minuta, mislim da ne bi smjelo biti problema", rekao je Stepančić koji dodaje da je uz čvrstu obranu važna i koncentracija u napadačkom dijelu igre kako bi izgubili što manje lopti.

Stepančić: Romero je igrač za takve utakmice

"Od početka sezone nam se događalo previše tehničkih pogrešaka. To smo kroz utakmice sveli na nekakav minimum i ako ponovimo onakvu utakmicu gdje smo mi praktično diktirali tempo cijelo vrijeme, mislim da s više koncentracije u završnici možemo doći do dva boda", istaknuo je Stepančić.

Koban po ambicije hrvatskog prvaka u prošlom dvoboju bio je Iker Romero koji je postigao osam pogodaka. Međutim, nije on jedini na kojeg treba posebno pripaziti.

"Romero je igrač za takve utakmice, ali ipak više pripaziti na njigovog srednjeg vanjskog, Jašku, koji sve to dirigira i na desnom beka Igropula", izjavio je Stepančić.

Špiler: Obrana mora biti jača nego u Berlinu

Stepančićev optimizam dijeli i srednji vanjski, Slovenac David Špiler.

"Moramo sigurno igrati jače u obrani, pogotovo na kraju drugog poluvremena. Mi smo previše njima dopuštali, to su bili otvoreni šutevi sa sedam metara što je za takvu momčad kao što je Berlin preblizu. Mi tu ne možemo ostaviti golmane same sa njima ili napraviti faul u devet metara da uopće ne šutiraju. Obrana mora biti jača nego u Berlinu", smatra Špiler.

Činjenicu da s istim protivnikom igraju u malom razmaku od nepunih deset dana Špiler ne vidi kao hendikep, već kao moguću prednost svoje momčadi.

"To se nama zna često dogoditi, pogotovo u domaćim ligama, a i Liga prvaka je tako napravljena da se svake godine tako nešto dogodi. Mislim da nama to više odgovara nego njima", rekao je Špiler.

"Treba nam publika koja će znati pritisnuti suce i dići nas kad treba"

Zagrebačka Arena je u prošloj domaćoj utakmici protiv Barcelone bila gotovo puna, a rukometaši se nadaju da će slično biti i sutra tim više što su ulaznice i dalje - besplatne.

"Lijepo je izgledalo, a nadam se da će ovaj put lijepo i zvučati. Pozivam sve ljude da dođu i da navijaju kako bi zajedno došli do ta dva boda", izjavio je Špiler.

Navijače je pozvao i Luka Stepančić.

"Treba nam jedna prava, rukometna publika koja će znati pritisnuti suce u nekim trenucima, koja će znati nas dići kada nam treba. Punom Arenom usitinu možemo lakše do dva boda", rekao je Stepančić.

Utakmica se igra sutra od 18 sati, a besplatne ulaznice možete preuzeti u Caffe baru Roko te na blagajni zagrebačke Arene danas od 16 do 19 sati, te sutra od podneva do početka utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.