Albanci su ga na Islandu gađali bocama i pljuvali. Sad će suditi Hajduku u Europi

Screenshot: Youtube

UZVRATNU utakmicu 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige HB Torshavna i Hajduka, koja se igra u četvrtak, 1. kolovoza, na Farskim otocima (21 sat), sudit će Tim Marshall iz Sjeverne Irske. Ovaj 36-godišnji sudac imat će asistente u sunarodnjacima Georgiosu Argyropoulosu i Brianu Wilsonu. Četvrti sudac je također iz Sjeverne Irske, a ime mu je Shane Andrews. VAR-a nema, kao ni u prvom susretu.

Marshall je postao poznat kada je sudio prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija Konferencijske lige u Reykjaviku između domaćeg Valura i albanske Vllaznije. U završnici utakmice došlo je do dramatičnog raspleta, ali onda i do incidenta jer su gostujući navijači smatrali da je baš Marshall krivac za taj incident.

Proslavio se neslavnim nastupom

Naime, utakmica je završila 2:2, a Valur je posljednji pogodak na utakmici postigao u devetoj minuti sudačke nadoknade. Marshall je prvotno pokazao da će utakmicu produljiti za najmanje šest minuta, ali je na kraju dodao još tri. Time je jako naljutio navijače Vllaznije, koji su već otprije bili nervozni zbog ranijeg isključenja jednog nogometaša svog kluba.

Nakon što je Marshall označio kraj, došlo je do naguravanja među igračima, ali i među publikom. Gosti su se potukli sa zaštitarima, a na udaru su se našli i suci. Sudačku četvorku na čelu s Marshallom su na izlasku s travnjaka neki navijači gađali bocama i pljuvali. Policija je spriječila još ozbiljniji incident. U uzvratu je Valur slavio s 4:0 i prošao dalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.