Igrač Srbije pješke otišao sa stadiona nakon utakmice protiv Španjolske

Foto: Profimedia

SRBIJA i Španjolska odigrale su bez pogodaka u prvom kolu Lige nacija u Beogradu. Europski prvak statistički je bio dominantniji, no nije uspio svladati Predraga Rajkovića, koji je upisao šest obrana. Španjolska je imala posjed lopte 72 posto te 22 udarca prema golu Srbije, od čega šest u okvir. Srbija je Španjolskoj zaprijetila devet puta, od čega su dva udarca išla u okvir vratara Davida Raye.

Srbija u nedjelju gostuje kod Danske, a Španjolska ide Švicarskoj. U drugoj utakmici ove skupine Danska je pobijedila Švicarsku 2:0. Dansku je u vodstvo doveo Patrick Dorgu u 82. minuti, a pobjedu je potvrdio Pierre-Emil Hojbjerg u 92. Švicarska je dobila i dva crvena kartona. Prvi je isključen stoper Nico Elvedi u 50. minuti, a u 87. minuti je nakon drugog žutog kartona isključen i veznjak Granit Xhaka.

"Što će mi osiguranje u vlastitoj zemlji?"

Nakon utakmice u Beogradu navijače Srbije oduševio je reprezentativac Đorđe Jovanović (25). Napadač švicarskog Basela trenutno igra na posudbi u Partizanu, za koji je ove sezone zabio tri gola u četiri ligaška nastupa, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Izbornik Dragan Stojković uputio mu je poziv prvi put od lipnja 2023. godine, i to nakon što je nekoliko igrača otpalo, a za Srbiju ima tri nastupa bez postignutog pogotka. Protiv Španjolske je ostao na klupi, ali je u fokus javnosti dospio nakon utakmice. Naime, novinari Telegrafa snimili su ga kako nakon utakmice, umjesto s ostatkom momčadi, pješke odlazi sa stadiona. Ta je scena izazvala oduševljenje na društvenim mrežama u Srbiji, a on je svoj potez ovako objasnio:

"Dogodilo se sasvim spontano. Utakmica je završila, bila je velika gužva i odlučio sam malo prošetati kako bih uhvatio taksi kući. Vidio sam da su ljudi lijepo reagirali, onda sam čitao i komentare, bili su super, ali meni to nije ništa novo. Osiguranje mi je ponudilo pratnju do mjesta gdje mogu uzeti taksi, ali sam odbio. Što će mi osiguranje u vlastitoj zemlji, u gradu u kojem sam proveo dobar dio života?"

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.