Amer Gojak došao u Rijeku

Foto: NK Rijeka

AMER GOJAK (27) novi je igrač Rijeke, objavio je hrvatski prvoligaš. Bosanskohercegovački veznjak potpisao je dvogodišnji ugovor nakon što je prethodno raskinuo ugovor s mađarskim Ferencvarošem, stoji na službenoj stranici Rijeke.

Gojak je igrao za Željezničar i OFK Olimpik prije nego što je 2015. stigao u Dinamo. U zagrebačkom klubu odigrao je 207 utakmica uz 20 pogodaka i 21 asistenciju te s njim šest puta osvojio SuperSport HNL, triput SuperSport Hrvatski kup, a dvaput Superkup.

Ima 35 nastupa za reprezentaciju BiH

Sezonu 2020./2021. proveo je na posudbi u Torinu, za koji je odradio 17 nastupa s jednim golom i jednom asistencijom. Vratio se potom u Dinamo na jednu sezonu, nakon čega je 2022. prodan Ferencvarošu za, prema Transfermarktu, milijun eura. U Mađarskoj je skupio 38 nastupa, tri pogotka i četiri asistencije te osvojio dva nacionalna prvenstva.

Gojak je u rujnu 2022. posljednji put igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je u ožujku 2023. u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo dvaput bio na klupi. Ukupno ima 35 nastupa i četiri pogotka za nacionalnu selekciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 700 tisuća eura.

"Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje"

"Jako sam sretan što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju, da me žele ovdje", rekao je Gojak prilikom predstavljanja.

"Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo u SHNL. Imamo dobru momčad sposobnu da se borimo za prvo mjesto i Kup. Radit ćemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje. Oni će doći kao plod dobrog rada, a ja se nadam da ću svojim iskustvom i igrama dati doprinos da na kraju sezone svi zajedno slavimo", dodao je Gojak, pa zaključio:

"Fizički se osjećam odlično, dosta sam radio na sebi i spreman sam za nove izazove. Nadam se da ćemo u prvom redu imati uspješnu sezonu kao klub, a onda i da ću ja osobno biti uspješan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.