Antidopinška agencija na testiranje pozvala Haalanda i dva pokojna igrača

Foto: EPA

UOČI utakmice Lige nacije protiv Kazahstana reprezentaciji Norveške stigao je čudan zahtjev antidopinške agencije. Skandinavcima su dojavili da je za testiranje izabrano pet njihovih igrača - Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen i Jørgen Juve.

Ovakvi zahtjevi dio su uobičajenih procedura, ali Norvežane je zbunilo to što su na popisu i dva nekadašnja reprezentativca koja odavno nisu među živima. Gundersen je preminuo 1962., a Juve nešto kasnije, 1983. godine. Očito je riječ o gafu antidopinške agencije.

"Pozvali su ih prekasno..."

"Svi smo se zapitali što se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je riječ o skrivenoj kameri. Oni su vjerojatno prilikom odabira pogledali ljestvicu najboljih strijelaca", rekao je norveški izbornik Ståle Solbakken.

Jørgen Juve najbolji je golgeter Norveške svih vremena s 33 gola, a Einar Gundersen postigao ih je 26. "Gundersena i Juvea pozvali su malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni", našalio se Solbakken.

O svemu se oglasila i agencija: "U savezu nas uvijek lijepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali ostaje činjenica da se dogodio velik propust. Ne možemo sa sigurnošću znati kako je došlo do pogreške, ali možemo reći da ćemo u budućnosti biti puno pažljiviji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.