Bayern želi zvijezdu čiju karijeru vodi kontroverzna majka menadžerica?

Foto: Profimedia

BAYERN je doživio tri uzastopna poraza - dva u Bundesligi od Bayer Leverkusena (3:0) i Bochuma (3:2), a između se ubacila izgubljena utakmice od Lazija u osmini finala Lige prvaka (1:0). Momčad trenera Thomaca Tuchela, o čijem se otkazu govori, nalazi se u krizi. Istovremeno, talijanski insajder Nicolo Schira tvrdi da Bavarci rade na ljetnom transferu.

Prema njegovim informacijama, Bayern u idućem prijelaznom roku želi dovesti Adriena Rabiota (28), francuskog veznjaka kojem na kraju sezone istječe ugovor s Juventusom. Dakle, Rabiot će uskoro postati slobodan igrač ukoliko ne produlji ugovor s torinskim klubom, što znači birati gdje će nastaviti karijeru.

Bayern će morati pregovarati s majkom i beskompromisnom menadžericom

Schira navodi da je Bayern kontaktirao Rabiotovu majku Veronique, koja mu je ujedno agentica. Inače, Veronique Rabiot je poznata po beskompromisnom stavu pri pregovorima i zbog nje su Adrienu ranije propadali neki dogovori. Među ostalim, La Gazzetta dello Sport je početkom 2023. tvrdila da je Adrienov transfer u Manchester United propao jer je majka tražila previše novca.

Juventus ga također želi zadržati nakon što je u njegovu dresu od 2019. do danas upisao 199 nastupa, 21 pogodak i 15 asistencija. Očekuje se da će Rabiot odluku o nastavku karijere donijeti u travnju ili svibnju.

Transfermarkt: Rabiot vrijedi 40 milijuna eura

Prema podacima Transfermarkta, Rabiot je u mlađim uzrastima bio član Creteila, Manchester Cityja i PSG-a, za čiju je prvu momčad odradio 227 utakmica te u njima zabio 24 i asistirao za 14 golova. Ima 42 nastupa i četiri pogotka za francusku reprezentaciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.