Bild: Dalić superzvijezdu šalje na klupu. Mario Pašalić upada u prvih 11

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija će u srijedu od 15 sati igrati utakmicu 2. kola grupne faze, ovaj put protiv reprezentacije Albanije. Iznimno važna utakmica za Hrvatsku dolazi nakon poraza 0:3 na otvaranju protiv Španjolske. Moguće je da će Dalić za Albaniju napraviti nekoliko promjena u prvih 11, a o tome se danas raspisao njemački Bild, medij čiji novinar Roberto Lamprecht tvrdi da ima informacije iz stožera Hrvatske.

"Superzvijezda ide na klupu! Bit će promjena u početnoj postavi. Stoper Marin Pongračić, koji je kod dva primljena gola loše reagirao, ispada iz postave. Njegovu poziciju vjerojatno preuzima Martin Erlić. Također je moguće da Joško Gvardiol s lijevog beka prijeđe na poziciju stopera, a da Borna Sosa ili Josip Juranović zauzmu poziciju lijevog beka", piše Bild pa dodaje:

"Najzvučnija promjena je izgledna u veznom redu. Superzvijezda Marcelo Brozović (31) trpi kritike nakon slabe igre protiv Španjolske na poziciji šestice. Brozoviću od prelaska u Al-Nassr (Saudijska Arabija) prošlog ljeta nedostaje natjecanja na najvišoj razini. Umjesto Brozovića, u početnu postavu protiv Albanije ulazi Mario Pašalić."

Ovo su opcije Hrvatske

Pod pretpostavkom da Hrvatska pobijedi Albaniju, svom silom će navijati za pobjedu Španjolaca protiv Italije. U slučaju da te dvije reprezentacije remiziraju, Italiji bi u zadnjem kolu protiv Hrvatske bio dovoljan i remi da završi ispred na tablici.

U slučaju da pobijedi Italija, Hrvatska bi bila na istom broju bodova kao i Španjolska, ali s lošijom gol-razlikom (osim ako Talijani pobijede s tri i više razlike) i međusobnim omjerom. Uz to, Španjolska u zadnjem kolu ima Albaniju i očekuje se da neće kiksati.

Ono što je jako loše je to da je Hrvatska izgubila s čak tri gola razlike. Kada bi do kraja grupne faze pobijedila samo Albaniju, Hrvatska bi vrlo vjerojatno bila treća, a čak i s gol-razlikom od minus dva, imala bi preko 50 % šanse za plasman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.