Bogati otac bivšeg igrača Rijeke sredio otkaz treneru i postao sportski direktor sinu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

SLOVENSKI list Delo je prije tri dana objavio da je trener slovenskog prvoligaša Mure Tonči Žlogar dobio otkaz zbog nesuglasica s klupskim investitorom Georgeom Juncajem, kojeg se nedavno spominjalo u kontekstu ulaganja u Rijeku. Naime, Georgeov 26-godišnji sin Steven nedavno je stigao u Muru, a trener Žlogar nije ga stavljao u sastav jer nije bio fizički spreman za igru, tvrdi Delo.

To je Juncaja starijeg toliko razljutilo da se posvađao sa Žlogarom, koji je potom napustio klub nakon uspješnog starta u sezonu. Mura je trenutno peta u Sloveniji s tri boda zaostatka za vodećom Olimpijom. Podsjetimo, zimus se slična situacija dogodila u Rijeci pod trenerom Željkom Sopićem, koji nije htio popustiti i uvrstiti veznjaka Juncaja u momčad. Sopić je bio spreman i ponuditi ostavku zbog ovog slučaja.

Čini se da je George Juncaj sada odlučio preuzeti stvar potpuno u svoje ruke kako bi osigurao da mu sin dobije priliku igrati. Prema pisanju portala Nogomania, Juncaj je imenovao sam sebe za novog sportskog direktora kluba. Mura nije službeno imala sportskog direktora nakon što je tu funkciju u lipnju napustio nekadašnji igrač WBA-a i Hull Cityja Robert Koren.

U Rijeci se nije mogao nametnuti

Stevenov otac George Juncaj je poduzetnik koji je 2019. godine postao vlasnik 50 Michigan Starsa, nogometnog kluba iz okolice Detroita. Zatim je uložio u ND Goricu, a prošle godine spominjalo ga se i kao ulagača, suvlasnika, pa čak i kupca Miškovićevog kluba. Juncajev sin je u sklopu približavanja Miškovića i tate Juncaja došao u Rijeku, ali odigrao je samo dvije utakmice u Kupu. 

Iz Rijeke je otišao prije pet mjeseci na posudbu u Michigan Stars, klub svog oca. Prošlog mjeseca pušten je iz Rijeke bez odštete i potom završio u Muri posredstvom oca. Steven Juncaj dosad je bio član Vitteseovih i Zurichovih juniora, a potom je bio u slovenskoj ND Gorici. Prema Transfermarktu, vrijedi 50 tisuća eura.

Sopić: Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska, za nešto

Nakon odlaska iz Rijeke, Sopić je u vezi ovog slučaja izjavio: "Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska, za nešto. Sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvaliteta za Rijeku. Došli smo u situaciju kada je mladić trebao dobiti neku minutažu. Ja ne bih bio ja da kod mene ne igraju najbolji, kakvu bih ja to poruku poslao svojim igračima.

Ako ste imućni i utjecajni, onda ćete igrati. Ako ništa, onda ćete biti po strani. Sada svi žele objasniti javnosti da Sopić nije podoban jer je odlučio da neće staviti u igru čovjeka koji ni po jednom kriteriju to ne zaslužuje. Zašto da ga stavim? Da se svi poslije pravimo glupima i slijepima pored zdravih očiju?

Zar doista mislite da su navijači glupi pa ne vide da igrač te kvalitete ne može igrati na razini Rijeke? To se vidi iz aviona... To je moje mišljenje koje sam rekao Raić-Sudaru, Miškoviću i Šćulcu dva dana prije nastavka prvenstva i one čuvene utakmice protiv Gorice na snijegu i ledu. Dao sam im tada mandat na raspolaganje." Mišković je zatim demantirao da je treneru sugerirao da Juncaj mora igrati.

Juncaj hvali sina

Nedavno se oglasio i George Juncaj: "Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je izvrstan. Nogometom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji su dobili ponudu Barcelone. Otišao je u Vitesse, igrao za Grasshoppers, pozvali su ga u Stuttgart, a onda smo ga vratili kući.

Igrao je za moju momčad godinu i pol dana i studirao. Mislim da imam jako dobar odnos s njim, vjerujem da ćete, ako mu se pruži poštena prilika, svi biti zadovoljni njime. Želio bih da mu date barem šansu i da ga upoznate."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.