Brazilska plivačica potjerana s Olimpijskih igara

Foto: Profimedia

BRAZILSKA plivačica Ana Carolina Vieira poslana je kući s Olimpijskih igara u Parizu, dok je njezin kolega Gabriel Santos dobio upozorenje nakon što su napustili selo bez dogovora s vodstvom ekipe, objavio je Brazilski olimpijski odbor (BOC).

Dvoje plivača napustilo je olimpijsko selo, u kojem boravi većina sportaša za vrijeme OI-ja u Parizu, bez znanja vodstva ekipe, a njihov je prekršaj otkriven nakon objava na društvenim mrežama. BOC je odlučio kazniti sportaše, ali je Vieira na "neuljudan i agresivan način" osporila odluku vodstva reprezentacije.

"Kao rezultat toga, Gabriel Santos je dobio upozorenje, dok je Ana Carolina Vieira otpuštena iz delegacije. Ona će se odmah vratiti u Brazil", objavio je Brazilski olimpijski odbor. "Nismo ovdje došli na odmor i na provod. Ovdje se borimo za Brazil, za 200 milijuna poreznih obveznika koji rade za nas", kazao je vođa brazilske plivačke reprezentacije Gustavo Otsuka.

Vieira je bila nemoguća

Vieira je u subotu nastupala u utrci 4x100 mješovito i upisala vrijeme od 54.81 te tako doprinijela tome da njena reprezentacija završi na 12. mjestu u kvalifikacijama. Njeno najbolje vrijeme iznosi 54.46, a postigla ga je na Svjetskom prvenstvu 2023. Prije nego što je kažnjena, bilo je planirano da pliva i 4x100 utrku za žensku reprezentaciju.

"Vieira se ogriješila o kodeks ponašanja. Bila je agresivna u komunikaciji s timom i izgubila je fokus na natjecanje, a to je najbitnije. Nismo imali izbora. Nisam sretan s ovom situacijom, ali nisam mogao povući drugi potez", rekao je Otsuka pa dodao:

"Probali smo s njom pričati dva puta na bazenima, a onda i treći put sa strane. Nije mijenjala mišljenje. Ne mogu se ni sjetiti kako se opravdavala, pričala je puno gluposti." Što se tiče muškog prijestupnika, Santos nije izbačen, ali još uvijek nije sigurno da neće biti, piše brazilski o Globo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.