Čavlinine izjave razljutile Osijekove navijače. Ljubojević: Poštuj klub u kojem igraš

Photo: Davor Javorovic, Luka Stanzl/PIXSELL

NIKOLA ČAVLINA (22) ovog je ljeta iz Lokomotive prešao u Dinamo, a potom je posuđen Osijeku. Osijekov sportski direktor Jose Boto zacrtao je kapetana U-21 reprezentacije Hrvatske kao jednog od ključnih igrača novog Osijeka, no Čavlina je Osječanima zasad ostao dužan svojim slabijim predstavama. Jedan od najboljih vratara SHNL-a proteklih sezona ovog je ljeta u lošoj formi. Primio je dosad 12 golova u osam nastupa i jedan je od najvećih krivaca za Osijekov slab start u sezonu. 

Čavlinine riječi razljutile navijače Osijeka

Navijači Osijeka izviždali su ga u više navrata tijekom nekih poraza, a trener Federico Coppitelli u posljednjem ga je kolu maknuo iz prvog sastava. Na gol se vratio kapetan Marko Malenica, koji je protiv Hajduka bio jedan od najboljih Osijekovih igrača na terenu. Čavlina se nakon toga priključio mladoj reprezentaciji Ivice Olića (danas igra protiv Farskih otoka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo) te dao intervju Sportskim novostima. 

Čavlina je za SN izjavio kako on nije "neki klinac" da mu zvižde svaku utakmicu te da će odsad raditi po svojem. Potom je dodao da mu ne odgovara način treniranja u Osijeku te da mu se zbog toga često događaju pogreške. Te izjave dodatno su razljutile Osijekove pristalice, koji prozivaju čelnike kluba na društvenim mrežama.

Neki idu toliko daleko da kažu kako Čavlinu odmah treba vratiti Dinamu ili ga kazniti. Za mišljenje smo upitali Gorana Ljubojevića, nekadašnjeg napadača Osijeka i miljenika Kohorte. Ljubojević je za Osijek igrao u tri navrata, a od europskih klubova je još igrao za Dinamo, St. Gallen, Genk, NK Zagreb, AIK i Targu Mures.

Ljubojević: Čavlina igra na osjetljivoj poziciji

"Moj je savjet Čavlini i općenito svim igračima, pogotovo mlađima, da poštuju klub u kojem igraju i da navijače ne smatraju neprijateljima jer su to ljudi kojima srce kuca za klub i koji bi najviše od svih voljeli da on i slični njemu budu svaku utakmicu na svom najvišem nivou jer bi to vjerojatno značilo i da će klub ostvarivati bolje rezultate.

Čavlina je veliki potencijal, igra na osjetljivoj poziciji, greške su dio razvoja svakog mladog golmana i on bi ih trebao iskoristiti kao motiv da mu se one u budućnosti što manje događaju. Od srca mu želim da u bliskoj budućnosti izbori status A reprezentativca."

Osijekovi navijači na Facebooku ostavljaju poruke poput: "Je li nakon intervjua Čavlina još uvijek igrač Osijeka? Ako je, jadna li nam majka", "Ako želite graditi ozbiljan i uspješan klub, pokažite to odmah. Nakon istupa Čavline treba prekinuti njegovu posudbu", "Što kažete na Čavlinin intervju?"

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.