CBS: Senzacionalan transfer Kovačića. Postaje jedan od najplaćenijih u povijesti?

Foto: Profimedia

AMERIČKI CBS javlja potencijalno senzacionalnu vijest o Mateu Kovačiću, 30-godišnjem hrvatskom reprezentativcu i veznjaku Manchester Cityja. Spomenuti medij tvrdi da ga silno želi dovesti saudijski Al Nassr, i to za jednu od najvećih plaća u povijesti nogometa.

Po tom ugovoru bi Kovačić zarađivao malo više od milijun eura tjedno. Nadaju se da će realizirati taj transfer u zimskom prijelaznom roku. CBS tvrdi da su ga već htjeli dovesti, ali su propustili krajnji rok u ponedjeljak jer nisu uspjeli na vrijeme prodati Sadija Manea i otvoriti potrebno mjesto za još jednog stranca. U Al Nassru, podsjetimo, igra i Marcelo Brozović.

Isti izvor piše i da Cristiano Ronaldo silno želi Kovačića za suigrača i nagovara klub da realizira taj transfer. Ne spominje se odšteta, ali CBS piše o "pozamašnoj svoti", dok Transfermarkt procjenjuje Kovačića na 30 milijuna eura.

Kovačić bi zarađivao oko 7 puta više nego sad

Kovačić bi na godišnjoj razini tako mogao zaraditi oko 64 milijuna eura. To je otprilike sedam puta više nego što zarađuje u prvaku Engleske, oko devet milijuna eura godišnje, a ugovor mu traje do ljeta 2027. godine.

Kovačić bi time postao jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu. Točnije, prema dostupnim podacima bio bi sedmi, ispred Manea koji zarađuje oko 63 milijuna eura. Najplaćeniji igrač na svijetu je Ronaldo, koji zarađuje malo manje od 300 milijuna eura po sezoni, a iza njega su Neymar, Benzema, Mbappe, Messi i Haaland.

Kovačiću je ovo druga sezona u Cityju nakon što ga je klub iz Manchestera doveo prošlog ljeta iz Chelseaja za 29 milijuna eura. U Cityju je osvojio prvenstvo, europski i engleski superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Odigrao je 50 utakmica i dao četiri gola.

Kako bi izgledala lista najplaćenijih nogometaša na svijetu kada bi Kovačić ostvario ovaj transfer:

1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr) 297 milijuna eura

2. Neymar (Al Hilal) 148 milijuna eura

3. Karim Benzema (Al Ittihad) 147 milijuna eura

4. Kylian Mbappe (Real Madrid) 105 milijuna eura

5. Lionel Messi (Inter Miami) 90 milijuna eura

6. Erling Haaland (Manchester City) 65 milijuna eura

7. Mateo Kovačić 64 milijuna eura

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.