Čudesni Durant i Amerikanci deklasirali Srbiju s 26 razlike

Foto: Epa

KOŠARKAŠI SAD-a su u prvom kolu skupine C opravdali ulogu favorita za zlato i pobijedili su reprezentaciju Srbije rezultatom 110:84

Srbija je počela susret nevjerojatno. Povela je 10:2, što je bilo dovoljno da Steve Kerr zatraži minutu odmora. Očito je to bilo potrebno Amerikancima, koji su pojačali gas i serijom trica preuzeli vodstvo. Držala se Srbija do 20:20, a onda s pet poena u nizu Amerikanci zatvaraju prvu četvrtinu. 

Nestvarno poluvrijeme Kevina Duranta

U trećoj četvrtini nezaustavljiv je bio Kevin Durant. Pogađao je sve, trice, šuteve s distance i ispod obruča. Gađao je nevjerojatnih sedam od sedam iz igre. Ipak, Srbija se nije predavala i došla je na samo dva poena zaostatka. Ipak, nekoliko tehničkih grešaka i Amerikanci su otišli na +7, a onda je nevjerojatni Kevin Durant u zadnjoj sekundi iz jako teške situacije iz okreta pogodio za 58:49. Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor. Durant je u prvom poluvremenu postigao 21 poen bez ijednog promašaja. Gađao je 8/8, od toga 5/5 za tri poena. 

U trećoj četvrtini Amerikanci prelomili susret

U trećoj četvrtini Srbija je imala priliku u nekoliko navrata približiti se, ali su otvorene trice promašivali Avramović i Bogdanović. Amerikanci su u tom periodu igre uglavnom održavali tih desetak poena prednosti, a onda se probudio i LeBron James, koji je s nekoliko čudesnih poteza pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najvećih ikad.

Tada su se Srbi pomalo raspali i Amerikanci su u zadnjih deset minuta ušli s golemih 84:65. Sredinom posljednje četvrtine Srbi su stigli na prihvatljivih -13 (73:86), ali Amerikanci odmah podižu u višu brzinu i odlaze na 91:73. Bio je to kraj utakmice. Kod SAD-a najbolji strijelac je bio Kevin Durant s 23 poena, a Srbiju je predvodio Nikola Jokić s 20.

U prvom susretu ove skupine Južni Sudan je pobijedio Portoriko 90:79. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.